![]() |
variranje voltaze
1 privitaka
imam bartona 2500+@2362@1,75...nakon instalacije cpu-z....pratio sam malo voltaze...i znaju prilicno varirati....jel ovo puno kao sto je prikazano na slici....ponavljam da je u biosu na 1,75.
hvala... |
po ovome ti ploča jeba*ki overvolta...bolje to nego da undervolta :)
jel ide voltaža samo gore ili varira između npr. 1.7-1.8V (kad namjestiš na 1.75V) ???? |
ploca je asus a7n8x-e deluxe...napajanje chieftec 350w....a voltaze idu samo gore...dakle ne padaju ispod 1.75...i jos jedna pravilnost...variranje pocinje tek kad opteretim proc...npr prime...a nakon gasenja prime-a se stabilizira na volatazu kao na slici...1.808
|
Ma budi sretan da ti ne undervolta, ovak mozda mozes i smanjit malo napon na 1.7V pa ce ti se penjat do 1.75V i eto.
|
Meni CPUZ uvijek pokazuje dosta više nego recimo bios...
|
Izgleda da CPU-Z ima pokoj bugić...
Vidiš baš se sjećam da i meni često pokazuje 1.808 V Baš sam se začudio kad sam vidio... |
:rolleyes:
http://img191.exs.cx/img191/204/untitled0zy.jpg:rolleyes: |
cpuz barem na mojoj ploči pokazuje tam napin čipseta a ne procesora
|
Citiraj:
Na zalost, ne mogu smanjiti jer mi onda nije stabilan... U svakom slucaju bar je stabilan napon na 1.808 iako overvolta... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
koliko ja znam to je napon chipseta,i ne pokazuje ga točno..
|
E da bar meni overvolta - kad vrtim prime padne mi voltaža sa 1.696 na 1.680. Sempron 2400+ na 220×10, 1.7V u biosu.
|
To i mene .ebe sam kaj meni ide i preko i ispod. Valjda ce novo napajanje to rijesit - trenutno na Eurocase350W:fuming:
|
neće riješit to novo napajanje..
Citiraj:
|
Citiraj:
A oce rijesit novo napajanje kaj na odredjenom clock-u prime odvrti 1,5h i onda se komp restarta sam od sebe il moram dizat voltazu u PM? P.S. Imam malo ampera na rail-ovima... |
Citiraj:
Imaš tu još lufta za OCanje, olabavi latencije memorija i navali barem na 235*10... Ja nisam imo vremena, ubost ću taj proc u svoju mašinu pa se malo poigraal...Jel ima neki link za otkljčavavalje semprona??? |
Citiraj:
Ja moram svog palit na 1.85 i još neće na 2500 Mhz majku mu... Ruši se u svemu, jebeš to, ode ja po mobilca... |
Citiraj:
E al zato oce na 2400@1,65 i to sve(Igre,Sandra itd) osim Prime-a (opiso sam sindrom) zato me zivcira(al nije mi bad:cool: ) kaj moram dizat voltazu i zato kaj sam mislio da bu bolje napajanje to rijesilo... |
Citiraj:
|
Citiraj:
A za otključavanje - superlock, superlock - mamicu mu superlockanu:burn: P.S. Imam neki jumper poviše proca, šta će se dogodit ako stavim na "overvolt"? Je li to možda za čipset? |
Citiraj:
Al kaj je najsmijesnije evo bas sad radim na 11x200@1.55V - prezivjelo 12h Prime-a. Kaj je jos cudno(bar meni) pisanje u Everestu mi je slabije kad dignem clock na 2300-2400, a nisam diral FSB?!? |
Pa zar nije logično da to ovisi samo o frekvenciji FSB-a, a samim time i rama? Barem meni.
A to što ti je manje - statistička pogreška:D :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:35. |