PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Komp loše reagira na tapšanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169667)

schlapko 09.12.2009. 15:52

Komp loše reagira na tapšanje

Pozdrav svima.
Eto, imam mali problem s kompom. Ali da počnem ispočetka. Često mi komp nakon paljenja počne čudno brujati. Provjerio sam masu puta, gledao, pipkao... ali ništa nigdje na zapinje za nikakav ventilator (a baš tako zvuči). I onda sam s vremenom shvatio da ako ga malo potapšam (lupnem) sa strane prestane s tim brujanjem :) I tako jutros isto, brujio on, ja ga potapšao par puta :) i sve kul, malo se i resetirao od tapšanja, al jebga...i dižu se windowsi (xp), log in, sve kul (možda malo duže nego inače) i onda se pojavi background od desktopa i tako ostane. Znači nema ikonica ni ničega, samo tako stoji, jedino što mogu je radit je ić pointerom od miša u krug :). Task manager radi al nemrem pokrenut win explorer, probo sam system restorat, ne radi...u safe modu radi. A do safe mode-a sa networkingom nemre ni doć, zabloka negdje.
Uglavnom, molim za pomoć jer mi sa komp masovno treba za fax ova dva tjedna...kolokviji, seminari blj...
tnx unaprijed.

E-mil 09.12.2009. 16:12

:lol2::lol2:
slabo ga tapšeš, treba njega malo jače :D:D
pozovi par kolega sa faxa da ti pomognu

nanovo instalirati vindoze
ili
format c: /s

tomek@vz 09.12.2009. 17:09

1) neki vent ima loše lagere
2) provjeri da ti nije nešto sa diskom od silnog tapšanja

schlapko 09.12.2009. 21:48

hvala na savjetima :)
zadnji put kad ga upalih mi iskočio prije nekakav diskcheck, chkdsk or smtng od windowsa al mi nije niš javio...kako da provjerim disk...?
a ako niš ne skužim ću probat reinstall windowsa...nja...

Joke 09.12.2009. 22:05

Citiraj:

Autor schlapko (Post 1507507)
hvala na savjetima :)
zadnji put kad ga upalih mi iskočio prije nekakav diskcheck, chkdsk or smtng od windowsa al mi nije niš javio...kako da provjerim disk...?
a ako niš ne skužim ću probat reinstall windowsa...nja...

Si siguran da neki vent ili HDD ne vibrira? PS. Na stranicama proizvodaca imas sve potrebno ili na Hiren's BootCD za testirati svoj HDD. ;)

schlapko 09.12.2009. 22:13

hmm...hard nisam nikad pogledao, al sumnjam, dobro sam ga zašarafio...a zvuči kao vent, ali nijedan od njih mi se nije činio da je odgovoran za zvukove kad bi slušao i pipkao..samo za onog u napajanju neznam... :/
hvala, hvala sad skidam seatools pa idem odma vidjet šta će mi reć...

EDIT:

nemogu instalirat u safe mode-u...grrr

Joke 09.12.2009. 23:32

Ipak bi preporuka isla verziji (SeaTools for DOS). PS. Imas i na Hiren's cd-u sve sto ti treba :)

mislav_os 09.12.2009. 23:50

Moze biti i da ti kuciste bruji(neki cudan zvuk) pa kad ga lupis prestane...Tako je meni znalo na TT Mambu...brujat/grebat kao...i sam malo pritisnem stranicu i prestane...Al' dobro,ja ga nisam lupao :D

Milentije 10.12.2009. 00:53

Kada upalis kom i on pocne da brui ti pocni redom zautavljati jedan po jedan vent (rukom). Samo tako ćeš moći utvrditi koji zuji. Jedini vent do kojeg ne mozes bas tako lako doci je onaj u napojnoj jedinici (mada se i njega moze zaustaviti na odredjene nacine bez rastavljanja napojne :D).

schlapko 11.12.2009. 14:39

išo sam na opciju format c:\ i reinstall win... :)
works like a charm now...trebo sam ga i prije :)
valjda se nešto zblesalo od silnog resetiranja...
u svakom slučaju hvala svima puno na savjetima :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44.