PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Sporo kopiranje sa starog HDD-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=168527)

Jeote 30.11.2009. 20:34

Sporo kopiranje sa starog HDD-a

Imam WD 80GB star nekih 8god. Neki dan je samo nestao u win7, pokrenuo sam xp, prošao "chddsk", defragmentirao ga, provjerio sa hd-tune (nema greški´) i win 7 ga sad ponovo normalno vide.. :stoopid:

Problem nastaje kad s njega želim nešto kopirat na drugi hard, kopiranje je užasno sporo, npr 4Gb piše da mu treba jedan dan.. :hitthewal:

Već bio on išao u smeće al problem je što gore imam nešto filmova i mjuze pa mi je tog žao.. :D

Joke 01.12.2009. 00:56

Pio mode? http://winhlp.com/node/10

Jeote 02.12.2009. 23:39

Citiraj:

Autor Joke (Post 1499216)

Nije u PIO modu..

Ne znam kaj bi još moglo bit..evo sad opet probao kopirat, prvo mu treba minuta da uopće počne koipirat, speed je oko 20 KB/s, kad stisnem cancel treba mu koja minuta da dođe sebi (nekad piše i not reponding)..?!?!?!?

sinisa1989 03.12.2009. 00:13

Ček jel prije normalno radio? Rekao bih da je pri kraju. Pogledaj u event vieweru možda ima kakvih grešaka.

Jeote 04.12.2009. 09:17

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1501197)
Ček jel prije normalno radio? Rekao bih da je pri kraju. Pogledaj u event vieweru možda ima kakvih grešaka.

Ma radio skroz normalno, služio za download s neta, al zadnjih 2-3 mjeseca ga nisam koristio..neki dan ga prištekao da prebacim podatke na drugi hard a ono on se vuće ko puž...

Jeote 14.12.2009. 21:22

Evo me opet..možda nekom pomogne da mi riješi problem.. kad npr. slušam muziku ili gledam film sa tog problematičnog diska sve je ok, ali dok taj film ili mjuzu spržim na dvd pa ih kopiram na drugi hard ili ih samo kopiram bez da ih pržim dolazi do "preskakanja" kad slušam muziku, a film npr ide koje minutu i "izbaci"..(znači to se događa kad se podaci prebace na drugi hdd..)

E da i skoro svaki drugi dan kad ulazim u windowse ide mi provjera disk consistency za taj hard..

P.S. prženje podataka sa tog harda je isto pa nekih 10 puta sporije... :D

khm 14.12.2009. 21:51

hard ti je pun bad sectora...

Nabavi program HDD Regenerator, on ce ti popravit bad sectore ako ih nema previse... ali s obzirom na godine mislim da je on odradio svoje.

sinisa1989 15.12.2009. 00:04

Citiraj:

Autor khm (Post 1511087)
hard ti je pun bad sectora...

Nabavi program HDD Regenerator, on ce ti popravit bad sectore ako ih nema previse... ali s obzirom na godine mislim da je on odradio svoje.

Bad sektori se nedaju popravit.
Malo pojašnjenje da ne pišem i prevodim.

khm 15.12.2009. 09:39

Citiraj:

Introduction

HDD Regenerator is a unique software program for regeneration of hard disk drives. The program eliminates physical bad sectors* on a hard disk drive surface. It does not hide bad sectors, it really restores them!

Main benefits of HDD Regenerator

Hard disk drive is an integral part of every computer. It stores all your information. One of the most prevalent defects of hard drives is bad sectors on the disk surface. Bad sectors are a part of the disk surface which contains not readable, but frequently necessary information. As a result of bad sectors you may have difficulties to read and copy data from your disk, your operating system becomes unstable and finally your computer may unable to boot altogether.

When a hard drive is damaged with bad sectors, the disk not only becomes unfit for use, but also you risk losing information stored on it. The HDD Regenerator can repair damaged hard disks without affecting or changing existing data. As a result, previously unreadable and inaccessible information is restored.

How it works

HDD Regenerator regenerates bad sectors by magnetic reversal. This technology is hardware independent, it supports many types of hard drives and repairs damage that even low-level disk formatting cannot repair. Because of the way the repair is made, the existing information on the disk drive will not be affected
Citiraj:

*HDD Regenerator can repair physical bad sectors caused by magnetic errorson a hard drive surface. If the hard drive has a physical breakage (damagedheads, circuit board, etc.), then it will not be repaired by the product.
tako da...

Jeote 15.12.2009. 17:04

Isprobao sam taj hdd regenerator i nije mi našao ni jedan bad sector, al je zanimljivo da se sa diska sad kopira normalnom brzinom, al je još zanimljivije da kad se podaci prebace na drugi hdd opet dolazi do problema.... tak da je disk doživio format i ide u zaborav.. hvala na pomoći, može lock! :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45.