PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   preporuka igre u stilu Age of Epires (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167364)

jonyb 22.11.2009. 00:59

preporuka igre u stilu Age of Epires

ne pratim baš previše igre u zadnje vrijeme, a bome ni ne igram ništa već nekih 2 godine...

jel ima neka novija igra u stilu dobrog starog Age of Empires 3?

Nybelung 22.11.2009. 01:07

Jesi igrao add-one za AOE3? :)

Inače, od novijih strategija mi se samo Empire: Total War sviđja. ;)

jonyb 22.11.2009. 01:11

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1490873)
Jesi igrao add-one za AOE3? :)

Inače, od novijih strategija mi se samo Empire: Total War sviđja. ;)

prošao sam sve AOE extenzije...

total war mi ok izgleda, jel se tu samo ratuje ili ima skupljanja resursa i sličnih fora?

Nybelung 22.11.2009. 01:24

Citiraj:

Autor jonyb (Post 1490875)
prošao sam sve AOE extenzije...

total war mi ok izgleda, jel se tu samo ratuje ili ima skupljanja resursa i sličnih fora?

Uglavnom se ratuje. Ne zove se džaba Total WAR. :D Jedini resurs je gold. Skuplja se od poreza.

Jesi igrao Empire Earth 2? Imaš pun kufer resursa i možeš prelazit u nove epohe, najjače mi je poslat konjicu na tenkove. Ili nekome tko je zaostao u 17. st. parkirat nosač zrakoplova ispred baze. :D

Ako ti nije do ratovanja pogledaj Anno 1404 (Dawn of Discovery). Pa javi jel valja. ;)

Mr.Ex.President 26.11.2009. 20:03

Anno 1404 svakako kao nekakav manger/build tip strategije, ako voliš takvo što;) Baš sam ga zaigrao ovih dana i jebate ne sjećam se iz koju mi je igru ovako brzo vrijeme prolazilo, zanesem se skroz i onda me otrijezni ona poruka koja iskoči iz izbornika "You are playing ANNO for 2 hours":D

A glede Total wara, nemoj Empire;) Ako ga nikad nisi igrao, kreni od Roma (u kojem je AI možda i najjači) te koji je donio revoluciju nakon Medivala I, pa preko Medievala II (ima i ekpanziju koja je meni bolja od same igre), pa tek onda (možda) Empire, koji je skoro svim ljubiteljima Total war serijala možda i najlošiji nastavak... Al dolazi Napolen početkon godine, ne sumnjam da će popravit sve šta su s Empirom usrali:)

Nybelung 26.11.2009. 20:12

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1495579)
"You are playing ANNO for 2 hours"

Hehe. Morat ću to zaigrat. :D

Citiraj:

A glede Total wara, nemoj Empire;) Ako ga nikad nisi igrao, kreni od Roma

Dobar savjet. Rome mi je najdraži u serijalu.

Jel ima još neka dobra nova strategija? Al ne neka futuristička ko Spore ili Starcraft. Već nešto normalno (Rim, Grčka, srednji vijek i sl. tematike). Dopizdili su mi roboti. :D

Gjurovski 26.11.2009. 20:17

Citiraj:

Anno 1404 svakako kao nekakav manger/build tip strategije, ako voliš takvo što;) Baš sam ga zaigrao ovih dana i jebate ne sjećam se iz koju mi je igru ovako brzo vrijeme prolazilo, zanesem se skroz i onda me otrijezni ona poruka koja iskoči iz izbornika "You are playing ANNO for 2 hours":D

Brutalno dobra igra, neznam jesi igrao Anno 1701, ako nisi probaj ja sam dane i dane gubio na tome :D

Mr.Ex.President 26.11.2009. 23:16

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1495589)
Hehe. Morat ću to zaigrat. :D

Probaj, samo ne očekuj nešto ala Medieval jel rata baš nema. Doduše možeš se ti kačit okolo po mapi, al premalo je opcija, svega 2 tipa brodova small i large, te 2 vrste kopnenih jedinica... Uglavnon ta "vojska" služi za obranu od gusara koji na medium ili hard zna bit zajeban igrač;)

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1495597)
Brutalno dobra igra, neznam jesi igrao Anno 1701, ako nisi probaj ja sam dane i dane gubio na tome :D

Ma proba san 1701 i 1503, al evo sam se na zadnjem, 1404 nekako najduže zadržao jer sam prvi put uhvatio vremena da to pošteno odigram, skužim šta gdje i kako. Samo teška je igra ili sam ja pak nesposoban, igram sad neki scenario na medium i ovaj moj protivnik je jedno 30% brži/jači od mene cijelo vrijeme, ima više resursa, više brodova, više je otoka naselija, jači stupanj populacije ima. Tako da me sad ovaj medium ubija u pojam, a na easy mi je glupo igrat, bacija sam samo kratko da vidin šta ima novog...

fcz 27.11.2009. 09:35

Citiraj:

Autor jonyb (Post 1490870)
ne pratim baš previše igre u zadnje vrijeme, a bome ni ne igram ništa već nekih 2 godine...

jel ima neka novija igra u stilu dobrog starog Age of Empires 3?

jesi probao rise of nations?
doduse, nije bas toliko nova, ali je na slican fazon.

jonyb 26.03.2011. 16:37

da oživim temu :)

jel u međuvremenu došla neka nova igra slične tematike?

Thund3rman 26.03.2011. 19:41

Probaj mozda Age of Mythology... Od microsofta je, isti razvojni team i jako je slicna AoE-u... Samo je puna Cyclopa i Greek heroa:D...
Meni je super...

RaWeN 26.03.2011. 19:46

Najnovije je Shogun 2 - Total War. Trebalo bi ti se svidjeti...

danc00 26.03.2011. 20:12

Citiraj:

Autor Thund3rman (Post 1879674)
Probaj mozda Age of Mythology... Od microsofta je, isti razvojni team i jako je slicna AoE-u... Samo je puna Cyclopa i Greek heroa:D...
Meni je super...

Odlična igra, ak nisi igral i ja ti ju preporučam!

Citiraj:

Autor RaWeN (Post 1879677)
Najnovije je Shogun 2 - Total War. Trebalo bi ti se svidjeti...

Si ti igral AoE ? Shogun nema nikakve ama baš nikakve veze sa AoE...osim kaj su strategije !

RaWeN 26.03.2011. 20:33

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1879701)
Si ti igral AoE ? Shogun nema nikakve ama baš nikakve veze sa AoE...osim kaj su strategije !

Jesam AoE, ali nisam Shogun. :D
Lik je rekao da mu je Empire - Total War OK, a pitao je jel izašlo išta novo u međuvremenu pa sam računao na Shoguna. :roller:

Danko86 26.03.2011. 23:58

neznam, ja sam igrao age of mytologhyi bio mi je sranje neizmjerno. vjetovatno jer sam ga igro taman poslije warcrafta3 u kojeg sam se ttotlano uživio, al sam htio malo promijenit.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50.