PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   D-Link G684T problem s otvorenim portovima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166407)

Wuchko 13.11.2009. 21:15

D-Link G684T problem s otvorenim portovima

Dakle, imam problem koji mi se prije, koliko se sjećam, nije javljao - svaka 24 sata moram ponovno ručno otvoriti portove za utorrent u kontrolnoj ploči modema. Probao sam ga vratiti na tvorničke postavke, ne pomaže. Zna li netko u čemu je problem?

LorD ClockaN 13.11.2009. 23:10

hm.

probaj kada si namjestiš postavke klikniti pod status negdje na Save and reboot da ti spremi postavke i reboota se

Wuchko 14.11.2009. 01:30

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1484050)
hm.

probaj kada si namjestiš postavke klikniti pod status negdje na Save and reboot da ti spremi postavke i reboota se

upravo to i radim svaki dan.. jednostavno se postavka za utorrent izbriše s liste mojih dodanih pravila (user available rules) kada modem svaka 24 sata prekine vezu i spoji se ponovno.. nevjerujem da to ima veze s EU firmawerom (koji sam stavio umjesto t-com-ovog), jer je do prije 10ak dana sve radilo kao podmazano (a firmware stavljen prije nekoliko mjeseci)...

Joke 16.11.2009. 02:26

Mozda glupo.. Je li stavis apply nakon unesenih parametara, onda tek reboot uredaja napravis?

Wuchko 17.11.2009. 12:29

Citiraj:

Autor Joke (Post 1485605)
Mozda glupo.. Je li stavis apply nakon unesenih parametara, onda tek reboot uredaja napravis?

naravno ;) i kada napravim reboot, odem na listu i utorrent se nalazi na listi dodanih pravila.. no nakon 24h ga više nema, što mi se prije nije događalo.. :wtf2:

Nikky 17.11.2009. 13:06

Kopiraj, zapiši sadašnje parametre / postavke u router - u ako ih neznaš ili nemaš već negdje napisane,
napravi factory reset,
podesi router iz početka (hint: poslje svakog konfig tab - a osim Applay napravi Save and Reboot u (čini mi se) Tools tab - u,
neaktivna PF pravila (Rules) mislim da možeš i pobrisat,
sada unesi potrebna PF pravila.
Prije svega, provjeri mrežne postavke na kompu jer moraju biti definirane fixno.

Wuchko 17.11.2009. 22:11

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1486867)
Kopiraj, zapiši sadašnje parametre / postavke u router - u ako ih neznaš ili nemaš već negdje napisane,
napravi factory reset,
podesi router iz početka (hint: poslje svakog konfig tab - a osim Applay napravi Save and Reboot u (čini mi se) Tools tab - u,
neaktivna PF pravila (Rules) mislim da možeš i pobrisat,
sada unesi potrebna PF pravila.
Prije svega, provjeri mrežne postavke na kompu jer moraju biti definirane fixno.

a ne preostaje mi ništa drugo nego i to probati pa javim rezultat...
EDIT: konačno radi i otkrio u čemu je problem. naime, za razliku od uputa za otvaranje portova na netu za ovaj modem, moj modem ima još jedno polje za upisivanje porta (port map end) u koje nisam upisivao ništa, budući da ga u uputama na netu nema.. sad sam upisao i u to polje i sve radi.. no opet mi je čudno, jer sam siguran da ni prije nisam u to polje ništa upisivao.. kako bilo, problem riješen, hvala svima!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:46.