![]() |
OCZ me neće!
Uzeo sam memoriju koja mi je u sigu...
Naime na 2.0-2-2-5 radi bez beda do ~215FSB, ali ako želim na recimo 250 ili 260FSB i bilo CAS 2.5 ili 3 jednostavno ili se neće bootat ili nije stabilno. Koliko znam memorija bez problema ide do 275FSB 3-4-4-8 na 2.9V. Imo ko kakav prijedlog? Ljepše bi mi bilo da mi je omjer 1:1 |
Si siguran da tvoja ide toliko? Sta ne ide rev2 u nebesa?
|
Moja je Rev2 samo sam zaboravio napisat. Evo ispravljam...
|
probaj samo 1 stick!
|
Pa, da...
Mogao bi i stickovima mijesta promijenit ili DIMM utore stavit sa 1,3 na 2,4 |
Neće nikako :(
|
a hebiga,nest te hebe,valjda nisi dobio smece seriju,nadam se
|
Uspio sam dobit stabilno na 255FSB pod 2.5-3-3-5
Ali malo veći FSB ili bilo koja druga latencija rezultira nestabilnošću |
....provjeri da li je u pitanju RAM ili procesor... probaj povećati napon na procesoru ili testiraj ram prije u memtestu... moji TCCD ramovi (G.E.I.L Ultra X) idu bez problema na 267 sa samo 2.7V, ali zato se procesor muči... recimo, do 255 FSB ide bez podizanja napona (default 1,55V), ali da bih došao na 267, morao sam podići napon na procesoru na 1.65V ....
|
E, ne znaš ti sa kim imaš posla.
CPU me ne ograničava 100%. Dok sam imao 2.4C držao sam ga na 289FSB dual-prime stable :) Moram još probat 1 sitnicu u biosu, pa ću bit siguran da sam probao sve sa memorijom što se probati može... Testiram u memtestu i u XPu edit: Probao sam i ništa... Max FSB za moje TCCD je 255. Jesen ti bigulicu!!! Uvijek ja pokupim "faulty" proizvod |
....e, ovo je bio odgovor iz prve, pošto nisi naveo detaljne postavke BIOS-a....
...ali kada kažeš da imaš iskustvo OC-a sa 2.4C procesorom imam jedno pitanje za tebe... kao što sam u prošlom postu poslao treba mi čak 1.65V za FSB od 267MHz... da li bi mi jače i malo kvalitetnije napajanje od kojeg imam pomoglo OC-u, pošto sam primjetio da pri opterećenju voltaže na 12V railu jako variraju (ne ide iznad 11,73)... sve ostale smicalice BIOS-om i osatlo sampokušao... |
a na kojoj je to ploci,ovoj iz signa ili msi k8n neo2 jer si rekao da to sak kupujes.
Sutra idem podici msi i ocz pa javim rezultate dok se malo pozabavim s clockom. |
@Mike:
Prati Vcore kada opteretiš CPU sa dual-Prime-om. Pa ćeš vidjet da te to koči, a ne 12V rail @hell: Odustao sam od Neo2 jer sam uspio vratit MAX3 iz živih Možda se moj OCZ bolje ponaša sa A64 platformom |
...istina je da pod opterećenjem napon padne, pa nije kao u BIOS-u postavljenih 1.65V, nego prije oko 1.6 ili 1.62V kako pokazuje MBmonitor, a i radi se o Abitovoj IC7-G ploči koja je poznata po undervolutu... znači rješenje je jedino povećanje napona?
...kako ima zračno hlađenje (dva venta naprijed i dva otraga, te Zalmanov7000Al-cu), ne vidi mi se povećanje napona previše... sa ovih 1.65V pod opterećenjem temperatura dođe do 52 stupnja... ...koliko je tebi voltaže trebalo za FSB od 289? |
Treba ti VDROOP mod za ploču, evo ti link http://www.xtremesystems.org/forums/...7&page=1&pp=25
Mod je ultra jednostavan To će ti smanjit variranje VCore napona pod opterečenjem Koliko se sijećam (a ne siječam se baš), napon na 289FSB mi je bio 1.69 ili 1.72V. Tako nekako. I to je bio loš primjer CPUa. Jedan frend je donio kod mene svoj SL6WF Costa Rica i išao je do oko 295FSB. Ja sam to testirao bez tog moda. Jesi dignuo VAGP na barem 1.6?! Si siguran da te ne koči memorija? |
pogledaj dal ima u biosu CPC (command per clock) za iskljucit. frend ima PQI turbo (TCCD) i isto mu je sralo dok to nije iskljucio. doduse to je athlon XP sistem ali probaj.
|
Citiraj:
Probao sam već uključeno, isključeno i AUTO |
jebote
Pa što se događa s tim memorijama. niš ne valja nju ja čekam da dođe u links. Al sad više ne čekam :D . tražit ću nešt drugo |
Inaće bi memorija trebala bit strava
|
hebo OCZ kaj ne uzmete A-DATA...one sigurno u twin pakiranju, odrade posao, ako ne i bolje od razvikanog imena...
prvo tržište EU , a smeće na Balkan...ne zaboravite ! |
I ovi stickovi su došli zapakirani kao DC kit.
Nisam jedini na netu, ali smo u manjini :( Htio sam uzet A-Datu DDR600 u 512MB stickovima, ali je u HR nije bilo |
super lepak u ruke i zapakiraj memoriju i prodaj...:D
ili udjeli meni...za simboličnu cjenu |
I šta da uzmem umijesto toga???
|
....VAGP sam postavio na 1.6V, a probao sam staviti i na 1.65V...
...ne vjerujem da me memorija koči, jer u memtestu #5 ne izbacuje nikakve errore... ma mislim memorija je super i usput kada pitaš što uzeti umjesto OCZ-a, a zašto ne bi probao sa G.E.I.L Ultra X memorijom (radi se o Samsungovim TCCD BRAINPOWER čipovima koji daju odlične rezultate... ...vjerojatno bi ovaj mod koji si predložio pomogao, ali ja se baš ne bi usudio prčkat i lemit po ploči, ali možda nađem nekoga da mi to napravi... |
Citiraj:
|
...no, mislio sam na PCB... i tko niije pročitao ovaj članak o izboru PCB-a, trebao bi....
...link: http://www.legitreviews.com/article.php?aid=53 ...ps. znam da lemljenjem gubim garanciju, ali garancija mi je već istekla prije 2 mjeseca... |
Pa ja i imam TCCD čipove na Powerbrain PCB-u.
Koje sam sreće opet bi pokupio neke loše... |
Lorde,trebao bi umjesto od Lemilice stavit OD PEGULE.
|
bolje mu stoji od lemilice pa pogledaj mu maticnu samo sto joj je sve ucinio :D
|
lorde, ja bih ti preporučio da isprobaš memoriju u nekom amd sistemu prije nego što digneš ruke od nje, za svaki slučaj...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34. |