PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Windows XP se non-stop resetira (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=165009)

rsamec 03.11.2009. 12:12

(riješeno) Windows XP se non-stop resetira

Pozz,

evo kako i naslov kaze XP se nece bootat, dode do onog loading screena i onda se samo na djelic sekunde pojavi BSOD i restart, i tako u nedogled!
Nece ni u safe mod!Probo kombinirat memorije i opet nis
Uso sam u recovery console sa XP CD-om, napravio chkdsk i fixmbr, fixboot..

Do jucer je sve normalno radilo.
HD me malo zeza vec neko vrijeme, gubi kontakt na kablu od struje(IDE) pa se zbrejka, jedino to je greska...
Proc je AM2 3800+, maticna je ona Gigabyte 790 SLI,rami su 800MHZ Kingmax

Don't know what to do :)

Joke 03.11.2009. 12:20

Promjenit taj molex sa drugim ako gubi kontakt HDD? Provrti memtest i testiraj HDD sa toolom od proizvodaca, imas sve navedeno na Hiren's BootCD

Red Dwarf 03.11.2009. 12:57

a možda fali neki sistemski file od windowsa pa ti izbaci BSOD

reinstall na neku drugu particiju?

rsamec 03.11.2009. 13:45

Skinuo sam seagate diagnostic prog za DOS,i nemrem skuzit kako se napravi da je bootabilni!!!Ima uputa ali ne razumijem, neznam sta treba snimit na CD...isto tako i Hirena treba nasnimit
Trebao bih sa njim provjerit hard prvo!

http://www.seagate.com/ww/v/index.js...00dd04090aRCRD

coconut 03.11.2009. 14:59

Hiren's se najčešće nalazi u obliku iso datoteke. odi u program za prženje i nađi opciju 'Burn image' ili sl. Browsaj do Hiren's iso filea i započni prženje. Ne zaboravi u BIOSu podesiti da ti je optika prvi uređaj koji se diže kod bootanja!

rsamec 03.11.2009. 15:10

evo snimio sam sve i skuzio :D
sad testiram mem pa onda hard pa cemo vidit :)

jos imam jedan problem na kompu, ali nije vezan za ovo sada sta se desilo...kod startanja nece prepoznat memoriju, i onda ga moram na gumb upalit i ugasit(restart ne pomaze) par puta i onda proradi :) krama heeh

coconut 03.11.2009. 15:33

Izvadi kekse i očisti konkakte gumicom za brisanje olovke. Testiraj svaki keks posebno, a onda i zajedno.

dh41400 03.11.2009. 16:56

Citiraj:

Autor rsamec (Post 1473667)
... jos imam jedan problem na kompu, ali nije vezan za ovo sada sta se desilo... kod startanja nece prepoznat memoriju, i onda ga moram na gumb upalit i ugasit(restart ne pomaze) par puta i onda proradi :) krama heeh

Probaj update BIOS-a, cini mi se da se tamo nesto spominje u vezi RAM-a ...

Evo pronasao (od verzije F2 nadalje):

"Fix AM2+ CPU compatibility issues and improve DDR2 compatibility"

rsamec 03.11.2009. 20:34

Nis od toga, ne sljaka! Sve sam testove probo i sve OK(nes malo errora na hardu)
Mislim da cu morat format.

Bios ne mogu flashat jer neam disketu :) a u manualu pise da moze preko usb drivea, ali meni nece..uzas..

Recite mi dal postoji mogucnost da nekako pomocu system restora to vratim?
Probao sam ovo:
http://www.myfixes.com/articles/system

I nista..

Joke 03.11.2009. 22:31

Citiraj:

Autor rsamec (Post 1474013)
Bios ne mogu flashat jer neam disketu :) a u manualu pise da moze preko usb drivea, ali meni nece..uzas..

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...ech_qflash.htm

rsamec 03.11.2009. 22:32

Update:
Dakle, meni je komp pri bootanju samo dao kao opcije: start normal, safe,.....ja nisam znao F8 :D
Otiso u F8, i tamo izabrao disable automatic restart i onda sam vidio BSOD - pise: irql_not_less_or_equal

Ne ide u Safe, ne ide u last good configuration that worked, ali ulazi u XP pod debugging mode :) sta to znaci? sad sam u WIN, napravio sam backup,uf...

Da li da probam system restore sad?

spawn 04.11.2009. 00:37

Probaj promijenit IDE kabel od hdd-a. On zna cesto biti kriv za bsod i restartanje.
I mozda glupo pitanje ali desilo mi se prije par dana. Imas mozda kakav 56k modem u pc-u? Ako imas izvadi ga.

Joke 04.11.2009. 02:01

Citiraj:

Autor rsamec (Post 1474147)
Otiso u F8, i tamo izabrao disable automatic restart i onda sam vidio BSOD - pise: irql_not_less_or_equal

Po ovome ili te zeza RAM ili neki drajver..

Matth€w 04.11.2009. 02:11

Ma pukni ti fino fresh instal Wina, pa ćemo razgovarat dalje ako nebude to pomoglo. :D

Ako si u mogućnosti probaj isprobat RAM kod nekog drugog.

rsamec 04.11.2009. 10:29

2 Joke: moze bit driver od VGA, 9.9...on radi, ali nemrem uc u catalyst control c. i pri svakom paljenju se javlja mom.initialization, CCC encountered error!!! To jos nisam rjesio jel se neda..registry cleaner, driver sweeper, u reg rucno izbrio sve sta ima ccc pod ATI i opet nis :D

2 Matthew: A znam da moram frisko instalirat, sad i mogu jer sam backup napravio :)

Ali nije mi jasno zas ulazi u windowse pod debugging mode, sta to znaci?

Joke 04.11.2009. 12:19

Citiraj:

Autor rsamec (Post 1474373)
Ali nije mi jasno zas ulazi u windowse pod debugging mode, sta to znaci?

Citiraj:

Debugging Mode (Način rada za ispravljanje pogrešaka): Odabirom ove mogućnosti sustav Windows pokreće se u načinu rada za ispravljanje pogrešaka. Informacije o ispravljanju pogrešaka mogu se putem serijskog kabela poslati nekom drugom računalu na kojem je pokrenut program za ispravljanje pogrešaka. Taj je način rada konfiguriran za COM2.

nino 04.11.2009. 12:22

Bootaj sa cd-a, izaberi na kraju Reinstall i rjesit ces problem.

rsamec 04.11.2009. 23:40

Formatirao hard :) sve rjeseno!
No muci me taj mom.implementation, ope se pojavio..nemrem otvorit Catalyst control center, drivere sam 9.10 stavio, a prosli su bili 9.9 i opet nije sljakalo...

Joke 05.11.2009. 00:02

Citiraj:

Autor rsamec (Post 1475208)
Formatirao hard :) sve rjeseno!
No muci me taj mom.implementation, ope se pojavio..nemrem otvorit Catalyst control center, drivere sam 9.10 stavio, a prosli su bili 9.9 i opet nije sljakalo...

Prije instalacije drajvera instaliras NET Framework 2.0 ?

rsamec 05.11.2009. 09:08

ja sam nakon drivera to instaliro..budem sve izbriso i .net i drivere pa cemo ispocetka!

Joke 05.11.2009. 12:55

Citiraj:

ja sam nakon drivera to instaliro..budem sve izbriso i .net i drivere pa cemo ispocetka!
Da bi CCC install prosao potreban je NET 2.0.. Bez Net 2.0 instalira only display driver bez CCC-a!
PS.Ne zaboravi sve to pocistit sa (Driver cleaner/sweeper) ;)

rsamec 05.11.2009. 13:24

Samo od sebe proradilo :)
Jucer nije sljakalo, i danas pokrenem i sve radi hehe

Hvala svim na pomoci!
Najbitnije mi je bilo kaj sam uspio uci u Win preko tog debugging moda i napraviti backup

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:50.