![]() |
Max3 Radi!!!
He. he, za sve vas (Isus, VGA-Killer...) koji ste mislili da samo uništavam. Uspio sam i popravit MAX3
Zamijenio sam izgoren MOSFET sa novim. Ne baš istim oznakama jer ne radim u ABITu, ali sa sličnim :D Pošto mi je DFI izgorila. I to prava vatra, zato nisam niti stigo postat. Izgorila sama po sebi (časna riječ). Morao sam osposobit MAXicu. Živili :beer: |
Re: Max3 Radi!!!
Citiraj:
|
Imao sam problema od početka i nisam imao clockano ni MHz.
Zapalio se jedan od namotaja koji stoje pored jednog od regulatora napona za CPU Ovaj put stvarno nisam ništa dirao |
Citiraj:
ja ću se potrgat :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Pogledaj najprije ovo: http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=16198
Izgleda da sam zaboravio postat kad mi je crkla MAX3. Zato sam i uzeo DFI na preporuku VGA-Killera :fuming: Uglavnom kad sam se probudio nije htjela postat. Dalje imaš na linku |
Dokaz da radi!!!
|
Glavni krivac!!!
Ovo je novi MOSFET zalemljen. Nisam mogao drukčije jer je baza (masa) odispod i morao sam nabacat malo više lema da uhvati lim koji izlazi iz PCBa ploče |
Kako je ovo bilo lijepo za vidjet nakon mjesec dana DFI ludila :)
|
Napokon nisam na default taktu.
Sad mi opet slijedi par modova. He, He! Imam još jedan rezervni Mosfet. (ako opet taj izgori) |
Na tvojoj ploci se stvarni isplati malo se potrudit i vidjet zasto ne sljaka jer kosta boliglava,ali na nekoj drugoj koja kosta 500 kuna,mislim da nije isplativo gubit vrijeme iako 500 kuna uopce nije malo.
|
E. šta je ta ploča sve prošla, bilo bi šteta da ne radi...
Najbolji OCer za Intela što se tiče 478 chipseta |
Nekaj mi je jako čudno s tim DFI za intel sve krepavaju preko noći.
|
Svaka čast, Lemilico!:beer:
|
Bravo Lorde ! :)
Hmmm kud sam stavio onu spaljenu 8K7A+... Ipak se ponekad isplati uložiti malo truda i u popravak ne samo kupovati novo... |
Citiraj:
|
Hvala. hvala...
@Cat-killer: Ako ti je izgorena neka komponenta možemo je probat zamijenit |
@ Lord
Vjerujem da je sa elektronikom i komponentama sve u redu, samo je spaljen bios... :( Ali opet sve u svemu mislim da nije vrijedna truda jer smo ja, BD i MasterX izgubili ogromne količine vremena i resursa na reanimaciju dotičnog fosila sa ne baš velikim uspjehom, skoro smo spalili 2 ostale ploče u procesu :D Jedino ako netko ima neispravnu Epox 8K7A a da mu radi EEPROM :cool: ! |
Opet crko mosfet. Izgleda da zamjenski nije toliko dobar kao i original.
Naručio sam još par komada, pa ću isprobavat. Ali naručio sam si i novu ASUS P4C800-e Deluxe da mi komp radi :D |
E majke mi nisi normalan...
Al petica za trud :D imaš možda na dfi te mosfete pa ih prelemi... |
DFI je na reklamaciji i nadam se da će proč
|
čovječe šta ti sve nisi spalio i sj*bo
svaka ti čast:clap: |
Ajde kad se svi hvalimo moram se i ja pohvalit.
Prekjučer se broj crknutih Infinity kod mene popeo na 5 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nebi bilo loše da mu probaš improvizirati kakvo pasivno hlađenje. |
Sve je u planu. Samo da mi dođu zamjenski.
Muči me to što kad sam zalemio drugi zamjenski, čim sam upalio ploču počeo se dimit. Mislim da joj je dosta života na ovom svijetu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |