![]() |
Overkloking grafičke kartice
Kako se pravilno klokira grtafička kartica od nVidie,neznam koliko trebam podići frekvenciju memorije a koliko GPU-a.Molim za pomoć.
|
uzmes riva tuner, upalis ga malo podizes core i memory probas odvrtit neki test ili igru, dignes jos, pa opet probas itd...dok ne izgori, salim se samo tako, i koristi internet da vidis max clockove te tvoje nama nepoznate graficke!
|
Overkloking
Grafićka je Nvidia FX 5600, kada ju klokam dobijem manje bodova na 3dmarku 03 nego kada ju klokam,zašto je tako tako sam već probao.Sa klokanjem 639,a bez 2652.
|
malo je cudno sta ti clockanje uopce oduzme - ma ustvari clockanje bi ti trebalo pomoc a ne odmoc
neznam kaj si napravil da ti je score tak mali il si je previshe clockal il neznam kaj si radil ? |
pa vjerojatno nestabilnost clocka ili pregrijavanje grafe ili neceg, a da li igre bolje rade ili padaju fps-i isto?
|
Overkloking
Ma nije zbog pregrijavanja imam dobar gladnjak na grafičkoj,a probao sam i po malo podizat frekvanciju i opet isto.
|
Probaj sa nekim drugim programom. Možda te RivaTuner zeza.
Coolbites ili prog koji si dobio sa tvojom grafom |
Overkloking
Ma probao sam i sa sa omega driverima,pa opet isto.Neznam zašto mi se to događa,ako neko zna kako bi mogao postići belje rezultate neka se javi.
|
Možda ti kartica ima preko biosa zaključan OC
|
"Kad ju klokaš dobiješ manje bodova nego kad ju klokaš"
: lol2 : |
Tipfeler ili kako se već piše
I ja sam na trenutak zastao kad sam prvi put pročitao |
To s dobivanjem manje bodova se meni dešavalo s mojom 6800gt. Zatim sam u biosu isključio fast write i stvar je proradila..
|
Overkloking
Pa di je ta opcija fast write?
|
Re: Overkloking
Citiraj:
|
e kad smo kod toga ajde vi meni objasnite kako ući u bios od grafulje :cool:
|
MIslim da si krivo shvatio to oko biosa... Isključi se u biosu od ploče. A kolko ja znam u bios od grafe nemreš ući kao u bios od ploče...
|
mozes, pomocu bios editora od graficke, ali ne nema potrebe fast writes ima u riva tuneru i u driverima!
|
Overkloking
Sad stvarno ništa ne kužim,kako da dođem u bios od grafičke i da isključim tu opciju?I kako se iskljućuje OC?
|
Re: Overkloking
Citiraj:
|
Ej, kixi.
Pa daj napisi kolko si je clockao. Atock clock Gpu-a je 325 mhz(550 mem), e sad nije svejedno dal si ju stavio na 335 mhz il 425. Mogao si to napisat. Moja FX5600 je radila na 390/700. I onda je bilo kojih 3400 marka ako me sjecanje ne vara. |
Overclocking
Ma probao sam sve moguće,ali ćim ju malo clockam dobijem 632 boda na 3d marku03,a neznam zašto?
DAj mi reci s čim si ti clockao svoju FX 5600? |
Citiraj:
Downloadaš BIOS s neta, pa otvoriš s notepadeom...ihihi... |
Citiraj:
|
Re: Overclocking
Citiraj:
Stisneš na desktop zadnji gumb -> properties -> i onda sam gore imao "MSI Clock". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07. |