![]() |
Reboot problem/Preporuka napajanja
Dakle, desava mi se sljedece:
-Najcesce dok igram COD4 komp mi se odjednom usred igre resetira, kad se dignu windowsi ja opet udjem u igru, igram, nakon nekog vremena CAP, opet... Ovo se desilo samo par puta i u drugim igrama koliko se sjecam, ali najcesce u cod-u. Novog batmana brat igra i po par sati i nikad se nije reboota komp. Gasenje nema neki predvidivi patern, nekad se ne desi po dva dana, nekad ga zareda po par puta u danu. Graficka se ne pregrijava, procesor se ne pregrijava. I sad u occt-u opalim stress test za napajanje na kojeg sam sumnja i naravno komp se restarta. I tako dva puta. Sva gasenja odkad sam na 7ici: http://www.pohrani.com/t/3s/Fd/3AAUslTg/1.jpg Sad me zanima zasto se to desava "kako kad" a ne redovito, i zasto skoro uvjek u cod-u, dok druge igre pice po 5 sati i nikad nista ? I koje mi napajanje preporucujete da moze stabilno drzat ovu konfu ? Napajanje koje sad imam je Chieftec 450W. |
Mozda je softwerski error. Automatic restart je disejblan?
|
Evo sad vrtim isti occt test za PSU ima 15 min. i nista se ne desava :fuming:
Citiraj:
Edit: Ovo isto mi se i na visti desavalo... |
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_cacace83.jpg |
Citiraj:
Ma evo disejbla sam :) Sad cekam da krepa :D |
Citiraj:
Preporuka Corsair VX 450 :) |
Ovo mi zvuci kao da CPU/NB/RAM prilikom OC-a nije dobio dovoljno napona :/
Probaj promijeniti vrijednosti u BIOS-u pa onda vidi kakvo je stanje ... BTW to napajanje bi moralo tjerati tu konfu (ukoliko je ispravno) ... cak ima i zaliha za nadogradnju :fiju: |
Evo tek sam sad stiga opet opalit occt test i opet se ugasi, BSOD-a nije bilo samo mi se reboota :stoopid: Automatic restart je disejblan.
Detalji tog eventa (ID 41): BODY{font:x-small 'Verdana';margin-right:1.5em} .c{cursor:hand} .b{color:red;font-family:'Courier New';font-weight:bold;text-decoration:none} .e{margin-left:1em;text-indent:-1em;margin-right:1em} .k{margin-left:1em;text-indent:-1em;margin-right:1em} .t{color:#990000} .xt{color:#990099} .ns{color:red} .dt{color:green} .m{color:blue} .tx{font-weight:bold} .db{text-indent:0px;margin-left:1em;margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:.3em;border-left:1px solid #CCCCCC;font:small Courier} .di{font:small Courier} .d{color:blue} .pi{color:blue} .cb{text-indent:0px;margin-left:1em;margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:.3em;font:small Courier;color:#888888} .ci{font:small Courier;color:#888888} PRE{margin:0px;display:inline} - - - 0 0x0 0x0 0x0 0x0 false 0 |
Citiraj:
Eh, sorry, bija sam u zurbi pa nisam ni vidio tvoj post. Od davno sam "odclocka" proc i mem., dakle vrijednosti u biosu sam vratija na default. Tako da nije do toga. |
U tom slucaju bi preporucio ponovno slaganje kompa na stolu (van case-a) i detaljno ispitivanje pod raznim loadom.
Eventualno clear CMOS i ponovna instalacija OS-a ... XP za probu, posto si rekao da se rusi pod Vistom i 7-icom. BTW spoji samo najnuznije stvari, tipkovnicu, mis, 1 HDD i 1 plocicu RAM-a. Ovime mozes iskljuciti eventualnu gresku u ostatku hardvera ... osim napajanja fkors. |
dh41400 ajme meni nije mi doobro :hitthewal: Uzasava me pomisao na tu zaj***.
Evo ovako, u event vieweru sam uocio "patern" gasenja i sto ga uzrokuje, mislim da je to to. Ima tu jos nekih errora ali evo: http://www.pohrani.com/t/3P/lF/4H4JqXRy/1.jpg http://www.pohrani.com/t/5/PX/2WtKpir0/2.jpg http://www.pohrani.com/t/1J/122/4KLXfoWf/app.jpg Dakle nakon gasenja se desi identican slijed dogadjaja, tj. errora zbog kojih dodje do novog reboota. Nakon sto se desi "Application Popup" error istovremeno se gasi komp. Sad s cim sam ja instalirao taj StarOpen.SYS nemam pojma. Sad sam ga pobrisao pa cemo vidjet. Ovo su samo dva ss-a a ima ih na desetke i svaki put nakon sto se app popup desi drugi put komp crkne. EDIT: Nasao sam odakle potjece taj StarOpen, Samsungov PC studio (program za povezivanje mobitela s kompom) |
Nista od toga, udjem danas u cod nakon minutu se resetira...
Racunam da nije mozda do ovog errora koji se desava sa driverima od graficke, posto se gasi u igrama itd... http://www.pohrani.com/t/1j/11z/1SE5IBn2/1.jpg Vratim 186.18 drivere, ove pobrisem detaljno, nema vise tog errora. Udjem u cod, nije neg lodalo mapu, ugasi se :hitthewal: Nemam vise ideje, morat cu kako dh41400 kaze. Ako imate jos koju ideju/prijedlog slusam. |
Btw sad igram 2 sata vec i nista...
|
...
|
Evo testira sam i proc,grafu i memoriju opet, 0 errora, ne pregrijava se nista.
Upalim stress test za PSU restarta se, isto tako i u igrama. Nekad drzi, nekad se restarta. To nije cisti restart nego kao da mi komp kompletno izgubi napajanje (ugasi se), stanu svi cooleri, ledice se pogase, diskovi se prestanu vrtit i onda se nakon sekund sistem na novo dize. Zato ni ne izbacuje nikakav BSOD, ili error iako je "Automatic restart" disejblan.Valjda je otisa koji kondenzator u napajanju pa drzi "kako kad"... Planiram kupit novo napajanje, pa testirat (posto nemam nikog s nekim jaci napajanjem/novijim kompom). Uzet cu ga preko firme i dobit bez PDV-a, donekle povoljnije. A opcije su: - 1 .................- 2 .................- 3 .................- 4 Modularno mi se najvise dopada :D Sta mislite ? |
Ako mozes prije kupnje, pokreni Furmark ... tek toliko da vidis da li ce srusit, a i nesto me zanima :)
Sto se napajanja tice ... stvarno je velik izbor:
Modularna napajanja u ovoj klasi su poprilicno neisplativa, jer ionako koristis vecinu ili cak i sve kablove, pa se gubi smisao modularnosti. Sve iznad ovoga je teski overkill, pogotovo na toj konfi ... |
Hvala ti na odgovoru :) Corsair ce svakako bit, u kombinaciji je extra povoljni VX550 pa cemo vidjet.
Evo nakon sto sam procitao tvoj post i prije pisanja ovog svog, skinem furmark i opalim brzinski "Stability Test" sa ukljucenim xtreme burnig mod i fullscreen. Temp grafe je dosla do 88 pocela opadat i CAP, ugasi se tj. reboota. Sad mi reci sto ti to govori, tj. sto te zanimalo ? Idem sad opalit jos jedan... EDIT: Drugi test, Temp grafe nije stigla doc ni do 82, ugasi se. EDIT 2: Treci test, 17min sam ga pustija da se vrti, temp max: 87 i onda se ustalila na 75-6, ovaj put nista od gasenja... |
Pa u ovom slucaju vise stvari:
Jedino sto nismo saznali jest mogucnost kratkih spojeva s kucistem ili losih spojeva na konektorima napajanja ili pregrijavanja nekog dijela maticne ploce (sto bi saznali sastavljanjem konfe na stolu, tj. izvan case-a). Znalo se desavati da los spoj na molex konektoru za ventilator stvara privremeni kratki spoj koji je nasumicno gasio i restartao racunalo ... ovako nesto stvarno treba skuzit metodom spajanja i odspajanja. To je sva mudrost :) |
Citiraj:
Sutra cu sve odspojit i nanovo poslozit da izbacim mogucnost kratkih/losih spojeva... Thnx :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39. |