![]() |
r9700+Glacialtech VGA 1000?
Dakle imam od 3d propheta Hercules r9700 nonpro i ful masu me zivcira onaj mali vent na GPU. Sad mene zanima da li ide jednostavno ta demontaza i montaza ovako neceg iz naslova.
Dakle meni je primarno smanjit buku,ne overclock. Bio bih zahvalan da se netko javi tko ima ovu karticu i da javi iskustva oko demontaze/montaze coolera. Naravno dobro dosli su svi savijeti. Glacialtech VGA 1000 pise na ve-milovim stranicama da ide na 9800,al da li ide na 9700? |
to su skoro identicne kartice, ali kad vec stavljas cooler, stavi VGA silencer v3 (kosta 90kn u Linksu) - dzaba...
|
da,ovo je stvarno dzaba,a cini se ok
jel imas ti to? Nigdje ne pisu decibeli,ali pretpostavljam da je dosta tiho pise na sluzbenim stranicama 0.2 Sona |
Citiraj:
|
Ako je to "klasični" Herc sa pasivnjacima na memoriji-ne znam baš da bi to bilo kompatibilno...
Ako nije-nikom ništa:) |
1 privitaka
da,toga se i ja bojim,zato sam i pitao ako netko ima istu karticu...pasivci su na memoriji u ostalom,
evo slike u att. |
|
Citiraj:
|
Mislim , ono, meni paše, još je jeftinije!! :D
Ok, to cu vjerovatno kupit, samo reci mi Bruno, jel komplicirana instalacija??? Ja sam još mislio nabaciti pasivnjake na memu uz rev.3 |
koji tocno model radeonke imas pantera,mislim proizvodjac...
|
Citiraj:
|
@ Romul
Imam ti Build by ATI radeonku @Bruno_Rv Bez brige, kad se radi o grafulji, pažljiv sam ja :D |
Citiraj:
Koristio sam vga silencer rev 2 i pasivce od SPIRE-a. Neke dugacke plave za ddram plocice ali sam ih ispilio. Taman u kutiji imas 2 plocice i kad ih ispilis dobijes 8 komada ravno. Veliki su pasivci i IDEALNI su za dobro hladjenje rama.Kad stavis silencera gore ima samo 1mm-2mm lufta. Ovi coolermasterovi su zaqurazz. Ili stavi te ili uzmi zalmanove. |
Citiraj:
GPU ide negdje do 364 ali mema vec oko 317 zna radit sranja! Prvo cu si stavit Silencera pa cu se onda zajebavati sa biosom! :D |
Citiraj:
|
..imam istu grafu i jucer sam stavio vga silencer v3 skupa sa coolermasterovim pasivcima za memoriju,bios je od pro verzije,memorija stabilno radi na 620,a u ati toolu mi je max za gpu 352mhz,sve povise toga javlja artefakate (ako sam dobro napisao):D
|
sory malo se sve zakompliciralo, jel imas istu grafu kao i ja?
|
Citiraj:
|
...imam ati 9700@9700pro,uzeo sam zalmanovo dvokomponentno ljepilo,ali i pasivci imaju na sebi ljepilo tako da sam samo nalijepio:D,sam proces stavljanja vga silencera je za bebe,bar ja nisam imao nikakvih problema,postao sam link na kojem je sve objasnjeno i slikama popraceno evo ga opet
link h**p://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=295 |
Citiraj:
Jel se može znati gdje si kupio pasivce, jer sam tražio na nekim online ducanima i nisam ih našao! i naravno, koliko koštaju??? |
U Linksu:
Zalmanovi pasivci 73kn Coolermasterovi 40kn |
Citiraj:
Zato sam i pitao EDIT: Našao sam!! :D |
ja ih isto nemrem nac
|
Citiraj:
|
Pantera-T , thanks !!!
|
Citiraj:
|
Pantera-T mi je nekak žešće od Pantera-N , al dobro da nebi bilo nismo znali
Pantera-N Thanks !!! |
Ok,kad budete isklokali grafu do jaja ako ne bude ram isao preko 320,samo posaljite mail i vratim vam bios koji sam ja koristio,kad je hynix 3.6 isao na 340 a drzao sam na 330.
Pozdrav |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:07. |