![]() |
BNET kabelski modem + PC +PS3 povezivanje.
Ovako , imam Bnet , onaj kableski modem spojen na PC , i sad , znam da je za "najelegantije" spajanje PS3-a u cijelu priču najbolji neki router koji podržava cable modem , al to mi je preskupo riješenje.
E sad , mene zanima , ima li kakav jeftin switch , da ne moram istekavat stalno kabel iz kompa i ustekava u PS3 ethernet , ili jos bolja varijanta , da istovremeno mogu na net i PC i PS3 i da mogu sherat filevove s PC-a? Uglavnom , router mi ne igra , pa recite mi koje je najeftinije riješenje? |
Topla preporuka je da ipak uzmes router. Novi su vec po 200 kn, a polovnih se nadje vec i za 100 kn.
|
Citiraj:
E ,sad , koje su mi alternative u pogledu , switchewa , hubova? |
Sto ovom fali?
http://www.makromikro.hr/Default.aspx?tabid=406 |
Citiraj:
|
Uzmi D-Link DI-604 sa trznice za 100kn.
Radi na B-net 3DCarnet opciji.... |
Cudno za link, radio je....
Anyway, upisi "TL-R460" u search na njihovom webu. Ili potrazi Asus RX3041 i sl. tome. Svaki router za koji kazu da je za xDSL u pravilu radi isto tako dobro i s Cable modemom. Izuzetak su oni koji imaju integriran DSL modem (jer takvi obicno nemaju wlan port). |
premda imam ovaj bnet router sa internet telefonijom? (3d paket)?
|
Imas router s integriranim 4-port switchem?
|
Citiraj:
Citiraj:
Vratimo se na početak. Napiši proizvođača / model uređaja kojeg sad imaš (a ne "onaj crni sa 5 lampica") pa možemo dalje. |
Kabelski modem, žični scientific atlanta epc2203 VOIP/cable , ima samo jedan ethernet , znači nije "onaj crni s 5 lampica" :D
Scientific Atlanta EPC2203 nije router nego modem+voip :) |
Okej, tebi treba Router sa WAN portom na ulazu, može biti sa ili bez wireless - a,
ako koristiš bilo kakav Carnet account onda može biti blema zbog konekcije (ima tema na forumu), u ostalim slućajevima bilo koji bi trebao radit bez problema, ako budeš kupovao novi, dogovori mogućnost zamjene za drugi uređaj / povrat nofčeka. |
Ok , hvala svima , al može recimo ovako.
Kupim još jednu PCI mrežnu , (sad je modem spojen na komp na ethernet port na ploči) , spojim s tom mrežnom PC i PS3 crossover kabelom , "sheram" (nekako?) te dvije konekcije i onda i PS3 i PC idu na net? |
Može i tako, tada moraš koristit ICS al onda možeš upast u još veću zavrzlamu. Poznato je da ljudi ponekad počupaju kosu dok to naštimaju.
Opet tvrdim da je bolje rješenje nekakav router, ima ih po tržnici valjda već od 100 krznenih. |
ok hvala router će biti!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:07. |