![]() |
Stara kanta se nece upaliti.
Ovako najprije cu napisati konfu.
Mbo: QDI sock. 462 (nemam pojma sta je ovo, ovakvu jos nisam vidio) Cpu: Amd Athlon XP1100 Gpu: Mx4400 2x512 DDR Hdd: Hitachi 80gb Codegen 400W Cd/DVD Pioner Kod pokretanja kompa samo se ukljuce ventilatori lampica od HDD-a nonstop svjetli i nista se vise nedogadja, znaci nema nikakvih beep-ova. Memu sam testirao na drugom kompu i ona je ispravna. Mjenjao sam i grafu sto znaci da nije ni do nje. Mjenjao sam i novo napajanje ali opet ista stvar. Jedino hdd nisam mjenjao ali mislim da nema potrebe jer sam ga stavljao u moj komp i uredno ga prepoznaje. Sto mi je jos ostalo osim konstatacije da je ploca crkla. E da zna se desiti da se pokrene odnosno upali i kad dodje do win boota resetira se i opet nista (crnilo) |
Kako si i sam reko, sve upućuje na matičnu, ali opet onda zbunjuje ova konstatacija da dodje tu i tamo do boota, pa se resetira... Možda AGP slot radi probleme? Jel inače beepa kad krene normalno raditi prema bootu?
|
Citiraj:
|
Ima napuhnutih kondenzatora?
Imao identican problem... |
Clear CMOS?
Evo, čovjek imao sličan problem... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=163590 Ako ne upali ploča je vrlo vjerovatno za kontejner. |
Citiraj:
|
Nece, drzao sam bateriju 15 min. i opet nista.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Evo izvadio plocu sad vani, ima 6 napuhnutih kondezatora.
Ej jel nesmeta sto su kondezatori razlicite boje. Nasao sam na jednoj staroj ploci imaju isto uF ali su crne boje a ovi sto su se napuhali su zelene. Hehe napravio ja nju. Promjenio ovih 6 kondezatora i komp radi ko sat. Computer_Modder hvala puno na ovom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:41. |