![]() |
Not Responding???
Pozdrav
Neznam di bi ovo stajalo pod softver ili hardver pa sam odlucio tu stavit(admini ak ocete promjenite) Problem:Zadnjih 4 dana komp mi je posto jako spor, malo je normalno malo pocne stekat.Kolko sam primjetio puno puta se dogada not responding i ponekad se komp sam od sebe restarta.Imam 4 gb rama i neznam sta je tu vazno za pomenut al imam windows 7. Plizzzz pomagajte!!!!!!! |
Jel šta overklokano kad se resetira, virusi, si skeniral sistem? Probaj "vratit" vrijeme unazad sa System Restore-om ta 4 dana pa javi jel ima kakvih pomaka.
|
Ziher si nešto "pobro". Temeljito proskeniraj sve, očisti, u krajnjem slučaju pukni fresh format C:\ , pa vidi.
|
Nist nisam overkloko,skeniro sam s aviom i malwerom nist nisu nasli,probo sam i s memtestom i hdtunom takoder nist nisu nasli.Ovaj problem vec mi se desio prije 2 mjeseca a do sada je bilo sve u redu.Dali moze bit da maticna ne radi kak treba?
|
Citiraj:
|
evo jesam i sve je isto
|
Svima se jednom desi takav problem. barem ja mislim tako. dakle, ja sebi to rijesavam dobrim starim "back to factory defaults" :) dakle, ako imas prazan disk, ne praznu particiju na nekom disku ne go prazan disk u potpunosti ukopcaj ga u komp. sve ostale diskove makni. pokreni fresh instal windowsa XP. i onda sve testiraj. razlog zasto XP je taj da svi testing programi rade 100% na xp a na visti i 7-ici znaju zajebavat. kada si shvatio sta nevalja ili ako sav hardver valja sacuvaj si podatke s diska/diskova i opet napravi fresh install sedmice.
jebiga, dugotrajan je proces ali je efektivan. sa skeniranjem/ciscenjem samo krades bogu dane i na kraju mozda i nesto postignes ali sa puno vise muke i zajebancije :D eto, to ti je moj savjet i 100% radi. :D |
Ako prodje "čista" instalacija XPa, i testni programi ne priajve ništa gotovo sigurno je hardverski sev OK. Naravno provjeri i da ti disk nije počeo "razvijati" kakve bad sectore.
|
provjeri sa seatoolsom i hd tunom dali imaš bad sectore jer je mene tak hard zezao i nsve je bilo sporo kad sam imao hard sa bad sectorima
|
Danas cu stavit xp al javljam sam da je hdtune jucer naso jedan bad sector.Dali on moze uzrokovat moj problem?
|
Citiraj:
|
još ako je seagate barracuda kao u mom slučaju onda te baš taj jedan bad sector zeza,,ja svog reklamirao(reklamirao ga zbog bad sectora) ,još bio pod garancijom i evo baš danas iz linksa javili da dođem po novi :)
|
Da hard disk je segate baricuda.Instaliro sam nove windowse i sve radi super i normalno.Mislim da kriv bio neki program al svejedno cu reklamriat hard zbog bad sectora.
Hvala na savjetima. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06. |