![]() |
Problem s HDD-om
znači, stvari stoje ovako: imam 2 Hitachijeva diska od 160gb svaki. Jedan hard je podijeljen na 2 particije (C-50gb i E-100gb), dok je drugi hard u jednoj particiji (D) i u njemu je problem.. naime prilikom kopiranja na D particiju komp se zablokira. problema nemam prilikom kopiranja s C na E (znači, ovaj prvi HDD), samo na taj drugi hard (D).. također, s tune up-om sam provjerio bad sektore - nema ih.. no ne mogu napraviti defragmentaciju jer komp također zablokira! defragmentacija ostale dvije particije prolazi bez problema! rušenjem windowsa problemi su se riješili na kratko vrijeme, jer evo opet mi se događa isto... ima li netko ikakvih ideja? lud sam već...
|
Zamijeni SATA/IDE kabel i ukopčaj disk u drugi konektor na ploči, možda to pomogne.
|
Vjerojatno ti se neka napast navukla na taj disk pa mu otežava normalna rad. Provjeri to za svaki slučaj. Nego disk inače normalno radi, tj. kad se niš ne kopira na/s njega?
|
Citiraj:
@Doink the Clown: i to mi je palo na pamet, no kako nemam kabel viška, morat ću nabaviti pa probati... |
Za prvu ruku ih zamijeni, spoji ovaj kabel s sistemskog diska na taj problematični i obrnuto pa vidi ako će štekanje prijeći na drugi disk, onda ćeš znati bar da je do toga.
|
Jesi gledao u HDTune dali ti S.M.A.R.T baca kakvu grešku?
|
Citiraj:
EDIT: malo sam potražio po netu i bilo je ljudi s ovakvim problemom, da im je Reallocated Sector Count obojan u žuto, no svugdje sam pročitao da to nije ništ zabrinjavajuće.. kako bilo, nije mi pomoglo u rješenju problema, jer mi je za oba diska dolje u dnu Health status: ok, kao što je uostalom i na kraju svakog zasebnog retka iznad (ispričavam se što se ne znam stručnije izraziti) |
Update: jutros međusobno zamijenio SATA kablove od diskova, i uključio ih u sata 3 i 4 utor (do sada su diskovi bili u 1 i 2) - sve radi! kopiranje, defragmentacija (ok, trenutno je na 70%, ali prije je blokirala odmah u startu), tako da mislim da je problem najvjerojatnije u SATA utoru na ploči (mislim da je baš br 2 u pitanju).. inače nemam sreće s tim utorima na Asrock pločama (na prošloj je riknuo floppy, ali to nisam ni koristio pa onda...). pretpostavljam da je ovo onda riješeno.. hvala svima na pomoći
|
Imam problem sa HDD kod postavljanja sustava. Naime kad trebam napravit paticiju mogu napravit samo od 130gb a imam HDD od 250gb. pa ako mi netko moze pomoc kako da rijesim taj problem???
HVALA unaprijed... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:56. |