![]() |
otkazuje srce diska?
Pozdrav ljudi
sa seatoolsom mi je javilo i na short drive self test i na long drive self test FAIL,,,dali to znači da će mi hard uskoro reć papa? disk je seagate barracuda 250 GB 7200 okretaja |
Eventualno možeš još izvrtit HD Tune error scan ali ako SeaTools javlja fail onda bi trebao napraviti backup jer bi inače mogao biti epic fail ;)
|
i hd tune je pokazao 0,5 % oštečenja i to na početku i otprilike na sredini diska...e sad sutra idem u nabavku novoga samo je pitanje mogu li ovog koristiti za nuždu za skidanje filmova igrica i sličnog?
|
Možeš ti njega koristiti, ali ako vrisne zaboravi sve što imaš na njemu. Pa ti vidi isplati li ti se riskirati. :D
|
ma nije frka za to,samo mene je strah da nebi napravio neko veče sra..e ako rikne ostalom dijelu kompa....Naime cijeli problme je počeo tako da se komp nakon instalacije windowsa svaki drugi put nije htio podićiu pa se pokretao startup repair.riječ je o windows 7 i mislio sam da je do njih...ali očito nije
Samo mi je sad bitno hoće li mi i dalje javljati probleme i greške iako će biti logical drive? |
Naravno da hoće jer je problem hardverske, a ne softverske prirode.
|
mogu li slobodno reklamirati hard tamo gdje sam ga kupio jer još imam godinu dana garancije?hard je u startu bio odmah u kompu i nikad nije vađen niti premještan?
|
Da, makni podatke s njega i nosi ga tamo gdje si ga kupio. Sačuvaj si kopiju računa ili sebi ostavi original, a njima daj fotokopiju. Reci da hard ima bad sectore. Eventualno možeš doma napraviti screenshot programa gdje se pojavljuju bad sectore i to im isprintati iako će ga i oni ispitati za sebe.
|
hvala majstore
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:52. |