![]() |
Igra za "igrace" pred potop civilizacije 2009!
Prije dvije godine šprehnuli smo na temu nasilja ovdje te o "benignosti" izlaganja.
Prije pola godine sam nacuo o ovom uzasu. Sad vec ozloglasena "ideja" koja je stigla iz Japana. U US-u je povucen sa polica i ducana, ali i dalje se moze kupiti. Ovakvu degutnost ponuditi kao "IGRU" i dopustit bilo kome da bude izlozen a kamoli ponukan da je uopce pokrene... na rubu zdravog uma ! Motivi postaju sve umobolniji u toj "benignoj" idustriji zabave i nize od ovoga vise nije moguce! Rape For Fun and Profit ________________________________ |
to sam igrao prije 6 mjeseci sigurno..
smeće od igre na koju se mogu samo japanci paliti!! |
Da ponudim tri interpretacije.
Prva je onda "dosadna": Joj, ovo je uzasan kapitalisticki monstrum koji uspijeva zaraditi i na najstrasnijim zlocinima pod krinkom neoliberalnog "anything goes" slogana. Jeftina zabava koja zaradjuje na vlastitoj ozloglasenosti. Kao Simona i Ante, samo moralno nesto malo podnosljivije. Druga, ona "sanja dolezal talk show interpretacija": Joj, nije ni cudo da djeca postaju sve otudjenija sa svojim osjecajima i sa svojom obitelji kad padaju ravno pod utjecaj ovavih igara. Mi kao roditelji i svjesni clanovi drustva koji pokusavamo izgraditi moramo aktivno raditi na proganjanju ovakvih igara radi njihove sveopce stetnosti, ali prije svega, beskorisnosti. Treca, Zizekovska: Ova igra igra se s ljudskim pathosom na slican nacin na koji su tzv. teroristi iskusali americku snagu volje, moral i identitet gotovo simuliranim napadom na Blizance. Ova igra produkt je cistog Realnog u lakanovskoj terminologiji. Nesto sto je monstruozno, intrinzicno nedokucivo i nepojmivo, a upravo zbog toga i produktivno. Igre poput ove stvaraju visak vrijednosti upravo zbog manjka ocite korisnosti, one su benchmark propitivanja drustva i trazenja tocaka propusnosti u njegovom kapitalistickom oklopu. Kao i kod drugih stvari, ono sto zabrinjava vise od igre (jer ona je igra) komentari su o njoj samoj, stvarnih ljudi. Prvi koji mi se na linku prikaze: A Korean woman once told my brother: "10 BOMBS! Japanese should have had 10 BOMBS dropped on them!" when he asked her what she thought of the Hiroshima, Nagasaki atom bomb drops. Meni je treca interpretacija najzanimljivija zbog njenog potencijala. Nadam se da se topic nece pretvoriti u lamentiranje o moralnom dnu drustva :lol2: |
Ne vjerujem :D
Procitao sam onaj kao review na linku sto ga je Visage postavio i ne vjerujem da netko moze uopce tako nesto smisliti, a kamoli napraviti igru o tome... |
Obrisana spamara :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:15. |