![]() |
Kako eleganto spržiti ploču sa ich4/ich5
http://tw.giga-byte.com/Motherboard/...AQ/FAQ_456.htm
Ne mogu vjerovati da se to baš meni dogodilo. Išo uštekat stik, samo dotaknuo front usb, i nakon toga nestala slika na monitoru. Nakon par sati nevjerice našao gornji link. Izgleda da je problem sa intel ploćama koje imaju USB2(ICH4/ICH5), osim ICH6 koji se ne spominje . Nakon ovoga USB nije hot plug BUS za mene. Ukoliko nekog zanima još informacija evo još jedan link, ali ovo je prevod s kineskog Pulls out USB lets the motherboard destroy by burning following: South bridge chip use matters needing attention |
Koja banana. jeli bar imas garanciju
|
Nemam, i što je najgore nije moj PC.
I sad ti objasni nekome da si mu spržio PC usb stikom. Odsad ga zovem čarobni štapić. |
Zanimljivo. Isti problem se ne javljan na Supermicro i Asus plocama.
Bit ce da je to "dodatna opcija" na Gigabyte plocama, jer mi se to jos nije dogodilo niti na jednom racunalu (radim iskljucivo sa Supermicro i Asus plocama). |
Nije se dogodilo ni meni do sada, a ubado sam u sve i svašta, sprijeda i straga :cool:
Mislim da problem nije ekskluzivno Gigabyte-ov, a dali se tiće Asusa i Supermicra, ako se nije dosad dogodilo ne znaći i da neće. |
Re: Kako eleganto spržiti ploču sa ich4/ich5
Citiraj:
|
ajd svašta ovo još nisam čuo
ali zaslužuje:clap: |
Gigabyt. Što reći...
|
Pa USB je HOT plug, southbridge posten vruće i izgori. Gigabyte shame on you!
|
I meni je jedna ovakva ploča kao iz siga pregorila kad sam uštekao externi hard preko USB-a,nisam nikad skontao zašto,izgleda da se kod mene dogodilo to isto.
|
Citiraj:
|
Sada me strah na an7 ustekavati ali ko ga j... imam garanciju :D
|
Okanite se Gigabytea i inih ploča
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:33. |