PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Restart/zablok kompa, mbo,grafulja ili sto? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16292)

pogi 14.01.2005. 07:40

Restart/zablok kompa, mbo,grafulja ili sto?

Imao sam komp koji je radio bez problema.

Sada ga trenutno vise nemam. :(

Nabavio sam drugu mbo KV7 (KT600 chipset) i posudio jedan mali disk od 3 Gb da instaliram windowse od nule da bi isprobao plocu prije nego sve komponente prebacim na nju.

Dakle isti procesor, graficka, memorija, napajanje, optika na mojoj staroj KD7A (kt400a) radi bez problema, a na KV7 simptom su slijedeci:

izgleda da kada startam bilo kakvu graficku/video aplikaciju komp se ili zamrzne ili restarta. Npr 3DMark2001SE build 330 sa pachem za dx9, HalfLife2 i VirtualVCR.

Grafulja je iz siga (GF3Ti200 za one koji iskljucuju prikazivanje siga) i izvadio sam je sa prve ploce bez ikakvih problema/incidenata.

Moze li problem biti sa RAMom? Kako imam dva razlicita modula razlicitih latencija sto bios postavlja kada se stavi opcija "by SPD". Moze li svaki modul raditi na svojim latencijama? Posto su prije oba radila na 333 a sada 400 mozda su sada latencije preagresivne? Mada sam i to isprobavao pa isto....

Ima li tko kakvu ideju osim probaj natrag natrag na staroj ploci?

BTW instalirao sam uredno drivere za plocu, nvidia 45.23 i omega 53.03, bios je poslijednja verzija za tu plocu

pogi 15.01.2005. 08:00

Uzdaj se u se :-)

Uspio sam rijesiti problem pa evo ako koga zanima...

Ustanovio sam da graficka nije mogla izvoditi nikakve DirectDraw i Direct3D funkcije, medjutim kako je inace normalno radila u windowsima ocito je moralo biti nesto sa driverima.

Problem je bio sa VIA AGP 3.0 driverom iz VIA 4.51 4in1 packa. Jednostavno sam ga deinstalirao i sada radi.

Vedran 15.01.2005. 11:02

jedna revizija hyperion drivera je bila vrlo problematična po pitanju agp-a a čini mi se da je to baš 4.51... ili 4.50 nisam 100% siguran al jedna od te dvije je sigurno... probaj sa novijima, dakle 4.55, 4.53... jer prema mojim iskustvima ovako gubiš na performansama...

pogi 15.01.2005. 15:11

Citiraj:

Originally posted by VedranP
jedna revizija hyperion drivera je bila vrlo problematična po pitanju agp-a a čini mi se da je to baš 4.51... ili 4.50 nisam 100% siguran al jedna od te dvije je sigurno... probaj sa novijima, dakle 4.55, 4.53... jer prema mojim iskustvima ovako gubiš na performansama...
Hmm... da ni to nije bilo rijesenje jer je sada kartica radila u PCI modu. Cackao sam dalje, instaliram VIA 4in1 v4.55 (najnovija verzija) i ista stvar. Cackam dalje mijenjam AGP 2x i 4X ista stvar DirectDraw i Direct3D testovi jednostavno ne prolaze.

Nakraju je rijesenje (konacno) disejblati Sideband Addresing (SBA) u opcijama nvidia drivera omega v45.23

WTF is SBA?

BrunoZG 15.01.2005. 15:26

Kolko se ja sjecam VIE od prije, AGP driver je bilo prvo kaj se mora instalirat, i vazilo je sto noviji to bolji, al to je bilo prije 2 godine, tak da ne mora vise znacit:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37.