![]() |
Wlan
Ja i moj frend bi se htijeli umrežiti wirellesom, a to nebi bio problem da jedan od drugoga nismo udaljeni 15 i više kilometara (preciznije : on je negdje kod Samobora ,a ja sam u Jastrebarskom,40km od ZG-a).
Jel to moguće izvesti klasičnim wirellesom ili bi trebali upotrijebiti malo težu klasu? |
da je tih 15 km pustos i da imate dobru opremu vjerujem da bi uspjeli...ali ovako...
|
Frend mi je nešto pričao na napravimo neki adapter pa da šalje pa napravimo da odašilje neke radijske signale ili nešto tak
|
Citiraj:
postoji mogućnost da u "sredini" stavite repeater, ali to bi vam bandwidth prepolovilo... |
Dosta velika udaljenost, a shema za repeaterom povlači pitanje napajanja - nađite frenda između vas dvojice......
|
Citiraj:
|
Znači mission impossible
|
Citiraj:
|
Bio sam popričao s frendom i rekao je da bi mogli smanjit udaljenost s 15 na 9 Km , jel ti pomaže šta.
Ako netko ima shemu za taj REPEATER ili nešto slično neka ju please posta!:D |
Citiraj:
gledaj ovako, ako krenes sa jednim tipom opreme sa njim i zavrsi posao... moja preporuka ti je linksys wrt54g jer znam da radi odlicno i pouzdano, ali G oprema na tim udaljenostima prolazi slabije od B opreme, tako da vrijedi razmisliti B or G... |
Citiraj:
Kod udaljenost naravno da je bolje ici linkom od 9 nego od 15 no i dalje LOS vam je glavni... Ako imate los imate i 99% da ce te ostvariti vezu. Kako vidjeti dali imate LOS to je frka na takoj udaljenosti. Osim ako oboje niste u nekim neboderima pa se lako vidite iz takvih udaljenosti. Ja (i moja ekipa) tenutno imamo u planu link od takodjer 15km no mi nemamo problema, link je preko mora (zaljev) i nema zime dali je neka kuca izmedju nas... |
Citiraj:
James sa Sveasofta kaze da je za linkove koji ide iznad vode najbolja horizontalna polarizacija... a covjek stvarno zna sta prica, pa cisto probaj, nije da sam imao prilike neki link iznad vode realizirati ali mozda ti savjet pomogne... |
Citiraj:
|
Znači izvedivo je s "standarnom opremom"?
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |