![]() |
Ne mogu otvoriti HDD
Nisam siguran je li ovo pitanje spada ovdje, ali evo o čemu se radi:
Nakon instalacije Win XP SP3 na novu particiju diska (napravljene su 2 particije, na jednoj je Op Sustav a na drugoj treba ići sve ostalo - HDD je od 250 Gb) sve je ispočetka radilo OK. kad sam s Interneta skinuo antivirusni program AVir, uslijed njegove instalacije (updatea) dojavio je da je otkrio neki virus, kojeg nisam mogao nikako eliminirati. Što bih god pritisnuo (delete, quarantena, ignore....) nije reagirao. U ljutnji sam pogasio PC i opet ga upalio (wind su već bili instalirani) Avir se više nije javljao. Ali kod daljnje instalacije nekih programa (s interneta - Gom player, Flash player, Adobe reader....) kad sam išao uči u folder gdje je npr bio Gom pl, kako bi ga instalirao, nisam mogao otvoriti Disk (drugu E particiju) s lijevim dvoklikom, nego bi mi otvorilo tu particiju kao Datoteku. Pojavio bi se prozor, a na vrhu je pisalo: Otvoriti s: i bili su navedeni programi tipa notepad, player, word..... Pokušao sam otvoriti i C particiju gdje su bili Wind i opet isto. Particiju diska otvara kao Datoteku. Sad, može se dalje raditi i tako, ali brate, glupo je i komplicirano. Zna li tko u čemu je problem i može li se to riješiti bez ponovne reinstalacije Wind? Hvala. |
Imas nekog nametnika. Skini Avast Home edition. Restartaj komp i udi u safe mod te pokreni skeniranje kompletnog sustava.
|
Citiraj:
|
1) http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html (besplatan)
2) instaliraj 3) restartaj kompjuter 4) Kad se pocne paliti pocni lupat po F8 gumbicu 5) Prikazat ce ti se izbornik, pri vrhu ce ti biti "safe mod" opcija, pa odi do te opcije i klikni enter 6) pricekaj da se boota. Ako te pita koji da user budes (tvoj username i Administrator) odaberi, Admin. 7) kad dodes do desktopa pokreni avast i to je to :) |
Citiraj:
Nije mi jasno - tko će doći do desktopa - jel pro bootanju iz safe moda. I jel na desktopu treba biti avast? Hvala i oprosti što te davim. |
Kad se "upali Safe mode" trebala bi ti biti ikonica na desktopu. Ako nije, onda pronadi u All Programs
|
ok, hvala.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:09. |