PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   dojmovi o celeron D (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16152)

choby 10.01.2005. 14:30

dojmovi o celeron D

jel ima smisla razmišljati o njemu?

@RAK, jel se to meni čini ili sam negdje pročitao da ga ti koristiš?

RAK 10.01.2005. 14:35

O Celeronu nema nikada smisla razmišljati.

Smeće je smeće pa da mu staviš i duplo više cashea.

Da je bolji od starog, je. Da se da clockati, da.

Naravno.Pitanje je za što bi taj Celeron trebao. Što misliš raditi na toj kanti?

choby 10.01.2005. 15:22

za multimedijalni comp, dakle prek zvučne na pojačalo, prek grafičke na tv, tv-tuner unutra za capture, ali ne i za obradu, vjerojatno kao izlazni comp na net za kućnu mrežu...low profile poslovi.

najveći zahtjev je što manje grijanje, nekakav kvalitetan pasivac na proc i samo 120 mm na napajanju

još je u igri tualatin, ali onda mi otpada opcija za barebone ili microATX sustav...sve je još u nekakvom početnom razmatranju

RAK 10.01.2005. 16:23

Zaboravi pasivac. Grije se podosta.

Razmatraj Tulac.

choby 10.01.2005. 17:14

primljeno na znanje

Bubba 10.01.2005. 20:42

Citiraj:

Originally posted by choby
najveći zahtjev je što manje grijanje, nekakav kvalitetan pasivac na proc i samo 120 mm na napajanju
Nikakav problem, 90% brand PCa (pa cak i razno raznih SMP workstationa) se hladi na slican nacin. No takva rijesenja cesto pomalo iskacu iz standardnog ATX dizajna, no to je s par dobro dizajniranih usmjerivaca zraka i kvalitetnim cirkuliranjem zraka u kucistu sasvim moguce. Sve nove NetViste, recimo, uopce ne pale ventilator pri surfanju i igranju minesweepera, nego ga tu i tamo, ako pokrenes nesto zahtijevnije, zavrte na par sekundi... Buduci da novi Preshot Celeroni disipiraju nezgodnih 70ak W, mozda bi trebao razmisliti o nekom Cel Northyju koji nizim frekvencijama disipira i do 25W manje. Dakako, ako ne mislis gazit procesor do krajnjih granica, uopce se nemoj zamarati jezgrom i slicnim.

Kao sto rekoh, uz malo primjenjene fizike i elektroinzinjeringa, vrlo jednostavno za napravit...

choby 11.01.2005. 09:28

ma jasno da to nije problem, samo treba pravilno izabrati...

mislim da je tulac bolja opcija od celerona na northwood jezgri.

kao što sam spomenuo, nikakvi posebni zahtjevi ne stoje pred procesorom

Fleks 12.01.2005. 21:35

Otvaro jednu netvistu da vidim zakej je tak tiha (2.667 p4) i ono 2x 80mm (ili 74) hladi i neki mini pasivac na procu. Ono šok.

choby 13.01.2005. 12:03

pasivac kao pasivac ili je jedan od tih ventova puhao po njemu?

Fleks 13.01.2005. 20:10

Citiraj:

Originally posted by choby
pasivac kao pasivac ili je jedan od tih ventova puhao po njemu?
Lagano pirkao ak se možer reč. Pa znaš da ati, intel moraju za neke komponente proč thermal testove. Brijem da je to radi ibma, compaqa i ostalih...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14.