![]() |
(riješeno) High-Definition Audio - nema zvuka nakon ugradnje grafičke kartice
Imam HP-ovu kantu HP Compaq dc7800, a unutra je:
- procesor: Intel® Core™2 Duo E6750 processor - chipset : Intel® Q35 Express - audio : integrirani High Definition audio - grafika: integrirana... Ja to lijepo fino instaliram, sve ide (više, manje) kako treba, bez previše problema, drajveri za chipset, drajveri za grafičku, drajveri za zvuk... I nakon mjesec dana odlučim se staviti 'pravu' grafičku karticu. Nabavio sam Gigabyte-ovu karticu HD4350, stavio je unutra, instalirao drajvere i na izgled sve radi za 5. Ali samo na izgled, jer zvuka više nema. Mislio sam da je možda greška u kartici, pa sam nabavio još jednu karticu, isto sa ATI chipsetom, HD4550. Druga kartica instalirana, ali isti problem. Kad izvadim karticu, zvuk uredno radi, kad izvadim, ne radi. Nisam mogao vjerovati, probavao sam 3-4 puta dok na kraju sa sigurnošću nisam mogao reći da je to taj problem, da se integrirani High Definition audio ne podnosi sa HD grafičkom karticom. E sad, možda bi bilo bolje da je druga kartica koju sam nabavio bila sa NVIDIA chipsetom, ali eto nisam. Bi možda to mogao biti problem? Ima netko neku ideju kako riješiti ovaj problem? Hvala na savjetima, a nadam se i i rješenju.:chears: Unaprijed zahvalan.:beer: |
Mislim da kartice nisu krive nego ti :D
Kad instaliraš karticu (drajveri) ujedno se i instalira njihov hd audio dio i postavi kao default output > promjeni nazad da ti je default output zvuka preko integrirane hd audio kartice. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad sam probao otići na Sounds and audio devices, promijenio Default device za Sound playback i gle čuda... opet ima zvuka, jeeeeeee..:D Kriv sam, nema šta, ali ovi drajveri za grafulju... što se oni prtljaju u zvuk, majku im atijevsku.:D Hvala dečki na pomoći.:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |