![]() |
(riješeno) Gigabyte GA-EX58-UD5 - drugi segment na LED displayu ne radi
Bok,
tj.možda i nije neki problem , ali sam samo htio čuti još koje mišljenje. Naime prije nekoliko dana sam složio komp. Izvadio sam staru ploču sa Athlonom , i piknuo gore navedenu Gigabyticu i i7 920. Komp je proradio iz prve(nisam zaboravil poštekat sve žice i kablove). Izvrtio sam Prime preko noći , 3d mark u loopu itd.. Uglavnom sve radi kak treba .Nisam se baš igrao to ostavljam sinu na brigu. Danas sam primjetio da onaj mali display na matičnoj ploči koji prikazuje razne brojke i slova prilikom bootanja, ne prikazuje ispravno 2. brojku. Naime nakon šta se Windowsi podignu, ako je sve u redu , a kod mene i je trebalo bi na displayu pisati FF. Meni ispisuje F I- , tj na ovom drugom slovu fali crtica na vrhu slova F. Također sam primjetio da prilikom bootanja ta druga brojka tj. slovo uvijek ispisuje nekakvi glupi nesuvisli simbol. Dolazim do zaključka da je display malo "defektan". Meni to ne smeta samo me muči jel to samo kvar displaya ili možda kaj većega. U principu neda mi se vadit matičnu iz kompa i nosit na reklamaciju zbog toga. Šta vi ljudi mislite o tome ? Molim savjet. |
Ako sve ostalo radi ne zamaraj se display-om. Ili je otisla ledica ili neka elektronika na tom drugom "broju". Taj display je tu zbog dijagnostike i ako sve ostalo radi onda on nece stvarat probleme.
|
Evo za sada je stvarno sve OK .
Nadam se da če tako i ostati |
Ipak idem na reklamaciju !!!,
Mislim da za 1800kn ploča mora biti full ispravna. Javim kada saznam više. |
Reklamacija uvažena.
Stigla nova ploča. Za sada sve OK. Nadam se da će tako i ostati. |
Ona ploca je radila ok, osim tog displaya, a ova ce mozda sad zezat. :) Nekompatibilnost s memorijom, cudna rusenja, slab OC. Kucaj o stol da te ne ureknem! :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:44. |