![]() |
(riješeno) ASRock AOD790GX/128M - ponekad se neće bootati
Pozdrav, imam jedan problem.
Nekad kad upalim komp mi se ne pali ekran, kao da grafa opce ne dela, imam onboard. HD3300 s 512MB. Međutim kad dva tri put gasim palim komp proradi. Imam napajanje ono starije 20-pinsko max power 400W, a matična ima 24-pinsko, jel mozda do toga? Neznam ni sam, evo prije 3h gasim komp normalno. I vratim se prije 30min i ono ne radi. Ne kuzim. Plz za pomoc.:beer: |
pa vrlo lako moguce da je do napajanja. pogotovo jer je onda najvjerovatnije rijec o nekom srotu ms-u, linkworldu i slicno.
ili imas cool boot, sto je peh. mozda fleshanje biosa pomogne u tom slucaju. |
Jel to za cool boot piše u manualu da ima?
Jer unutra niš ne piše da to ima, e sad bios nisam nikad update-al. Neznam jel uopće budem, ali kad i stavim pci-e grafu isto ne radi! Tek velim nakon nekog perioda vremena proradi dok palim gasim. Napajanje ti piše u moj komp. |
jok, ne pise to u manualu jer to nije uobicajan rad maticne. nazalost ako jest to slucaj, ne rjesava se bas lako. ne rjesava se cesto nikako, tako da se nadas(m) da nije do toga.
sto se tice napajanja, lako moguce da maticnoj nedostaje struje. jer koliko se sjecam, novije asrockice osim 24+4 konektora imaju jos 4(8) pinski, a neke jos i molex direkt u plocu. tako da bi na tvom mjestu potrazio (posudio) od nekoga kvalitetnije 350-400W-tno napajanje, pa probao sa njim. jedino ces tako znati da (ni)je do napajanja ;). u suprotnom reklamiras plocu, sto drugo :beer: |
da, imam garanciju.. sutra cu probati s napajanjem, ak nebude valjalo u petak idem u links na garanciju...
|
Riješio problem, preslabo je bilo napajanje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26. |