![]() |
Stick problemi na Macu, ali ne i na Windows XP
Pokušavam pomoć frendu koji ima problema sa USB STick-om GBE 1GB.
Koristi ga na poslu gdje se koriste mac-ovi i spaja ga doma na DVD player komponentu. Neki dan mu je počeo raditi probleme kad ga spaja na mac i DVD player. Nakon spajanja može ga otvoriti i vidjeti šta se na njemu nalazi, može prebacivati podatke na njega ali ne može brisati podatke. Kada pokušava pobrisati podatke mac mu javlja ovo: "Sorry, the operation could not be completed because an unexpected error ocured (Error code -0407)" Proguglao sam da pronađem taj error code al ga uopće nema na webu!? :wtf2: Al što je najbolje, kada sam ga isprobao na svom kompu sa WinXP, sve je bilo u najboljem redu. Pobrisao sam sa njega sve hidden datoteke osim "trash" i dao mu da opet proba ali i dalje bez uspjeha. Spomenuo mi je da se problem desio nakon što je dao frendu koji ima mac laptop da si skine nešto sa sticka. Sumnjam da je problem hardverskog tipa jer je kod mene normalno radio..ali...možda se varam. Zanima me dal bi bilo problema sa kompatibilnosti ako bi ga formatirao u FAT file system i dao ga da opet isproba na mac-u? Thx! |
Pa sam si rekao jedno od rješenja, spremi negdje sve bitno, formatiraj ga u FAT32, vrati podatke i isprobaj na obje platforme.
|
Citiraj:
Ne bi htio da napravim još veće sranje. |
A kaj misliš kakvo sranje možeš napraviti? Samo si bekapiraj podatke :)
Formatiraj ga u FAT32 i bude radilo. |
Citiraj:
|
Malo sam tražio po netu i štos je u tome šta u nekim slućajevima / postavkama OSX ne loada / starta msdos filesystem kernel module iako bi to sam trebao.
Jedna preporuka koja možda rješava blem je da u (OSX) System preferences uključiš allow windows sharing. |
Citiraj:
|
formatirao sam stick u windowsima, spojio je sa DVD playerom i RADI!
sad još treba spojit na poslu al brijem da bude sve ok! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |