![]() |
Komp ne radi
frend danas ukljuci komp a on ne mrda
zelena zaruljica svijetli al ne i crvena ne pisti kad ga ukljuci na tipkovnici ne svijetle zaruljice za num lock caps... nema slike na ekranu garancija je istekla prosli mjesec ventilatori rade ocistili smo komp od prasine iskopcali sve i ponovo ukopcali i nije pomoglo :stoopid: |
Za početak pokušajte clear CMOS (izvadite bateriju s matične na minutu pa ju vratite) ako je i nakon toga mrtav pokušajte s drugim RAM-om, pa napajanjem... I navedi tu o kojoj se konfi radi prije nego što mod locka temu.
|
probaj izvuci sve nepotrebno s maticne (dodatne PCI kartice, HDD, CDROM, RAM i sl), pa i graficku i reci jel beepa onda.
|
molim mod-a da ne locka temu
pokusat cemo sve iskopcati pa sutra napisem jel pomoglo i konfiguraciju Computer_Modder mozda jue glupo pitanje da izvucem i proc ?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ne upali komp, izvuci maticnu van i ponovno sve spoji. Mozda bi bilo dobro i procesor izvuci i vratiti (i pastu staviti novu, bar ja uvijek stavim novu pastu) Javi rezultate ;-). |
Citiraj:
Istina, savjetuje on ljude, ali kako? Tako da im preporuča da rješavaju probleme najstarijim sistemom - eliminacije. :D Prvo CMOS, pa drugi ram, pa drugo napajanje, pa druga grafa, pa drugi disk, pa drugi proc, pa druga ploča itd.. I kad se jednom komp upali, dio koji "ne valja" baciš u smeće i kupiš novi. Tako ti i po "servisima" rade.. Ja sam jedno vrijeme (dok sam bio mlad) mislio da oni na servisu popravljaju nešto. :D |
Drugačije od procesom eliminacije ni ne možeš rješiti problem jer nitko nije vidovit pa da zna šta u konfi ne radi ako je samo pogleda izvana.
|
Citiraj:
Mene frend jednom tražio RAM (koji nisam koristio) da nešto isprova. Došao je doma upiknuo dotični RAM i spalio ploču. |
Citiraj:
@ Nybelung & sinisa1989 - ''nabijač postova'' Klaun je bar dao par savjeta u ovoj temi a vi? Nijedan :fala: |
Citiraj:
|
Citiraj:
probali smo i nista izvadili smo i bateriju ni to nije pomoglo |
Da li si primjetio ista sumnjivo na maticnoj (napuhnuti kondenzatori...) i da li se upale ventilatori nakon sto pritisnes power tipku (jel se upali napajanje)
Eto, pa javi... zurim moram ic |
napajanje radi
ventilatori rade a i kondenzatori izgledaju normalno |
A isto bi bilo jaako dobro da napises o kojoj se konf radi.. Ako ste probali sve gore navedeno onda bi posumnjao na procesor.. Izvadite van sve to na stol drugi proc u plocu,keksic rama grafa i pali pa vidi!
|
Ja bih poredao sumnjivce ovako:
1. Napajanje 2. Ploča (ili ne daj bože oboje) 3. Procesor Dakle, posudite negdje, nabavite drugo napajanje pa uštekajte na ploču izvan kućišta i pokušajte s njim upaliti komp, isto to vrijedi i sa druge dvije navedene komponente i kad izbacite uljeza šaljite ga na reklamaciju, end of story. Navedi nam već jednom točno o kojim se komponentama radi i olakšaj sve ovo, može? :) |
Meni jednom tak bilo, izvadio sve van.. Propuhao kompresorom napanjanje, ploču i ostale komponente. Na proc stavio novu pastu. Spajao jedno po jedno.
Prvo matična i napajanje, pa palim komp. Pa ram, pa palim komp, pa hard, pa dvdrw, i na kraju grafu i zvučnu. Komp proradio. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:09. |