![]() |
Random smrzavanja
znaci komp mi se poceo smrzavat za vrijeme igranja nekih igara i kasnije mi se poceo smrzavat na obicnim windowsima, nedavno sam mjenjao grafičku i formatirao nakon promjene. Smrzne se tako da se neki put samo smrzne a neki put se i restarta.
|
Ako si formatirao nakon promjene grafulje ... onda postoji vrlo velika vjerojatnost da je napajanje u pitanju.
Napisi koje je u tvom kompu (procitaj nekakav naslov sa njaljepnice na njemu ... mora to biti na njoj). |
Citiraj:
|
znam da je 500w i temp mi je na 51 stupanj kad se igra nevrti
|
Kad saznas koje je napajanje, javi se onda.
|
Citiraj:
|
ovako dva kabla od napajanja su upiknuta ugrafičku i neznam tocno dal su 6 pinski ili 8 pinski al mislim da je 6-pinski, a dali je moguce da se smrzava zbog drivera i dali je moguce nekako smanjit potrošnji struje u grafičkoj (oslabit ju)?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
malo prije sam maknuo stare catalyst 9.9 drivere i stavio 9.8 i odtad mi se nije smrznuo, ali jos nisam igre palio je moguce da sam time rijesio problem? a što se tice napajanja i ako su oba 6 pinska, budem definitivno zamjenio |
također mi se sad pocelo događat to da kad upalim igru se ekran samo ugasi tj. ponaša se ko da sam ga iskopčao iz kompa, a igra se nastavi vrtit u pozadini
|
Citiraj:
|
i našao sam skroz iza na napajanju piše Antec 500w, ako je napajanje problem kolko watno napajanje biste mi preporucili?
|
Kad će te slike PCIe kablova da razriješimo i taj misterij tvoga napajanja? Ja sam na Nabavi našao neka dva modela Anteca 500W koji imaju samo jedan 6-pinski PCIe kabel a za tvoju grafu treba puuuno više.
http://www.nabava.net/antec-napajanj...c__11415_p.php |
|
Citiraj:
|
zamrzavanje slike
Citiraj:
Ko može pomoći. Hvala. |
@mojopack:
HD4890 ima 2x 6-pin PCI-e naponska adaptera, a koliko vidim na slici oba su spojena. Antecov Seasonic (EarthWatts) je sve samo ne no-name napajanje :) Posto si spomenuo da se igre uredno vrte u pozadini ali nema slike, te unutrasnjost kompa izgleda tako kako izgleda ... imam lagani osjecaj da tu ima problema sa protokom zraka unutar case-a. Savjet: pokusaj sloziti konfu izvan kucista, tj maticnu na stol i popikaj sve sto idu na nju i onda isprobaj svim metodama koje znas ... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: i ispricavam se jer sam zaboravio napomenut da imam Sapphire Ati Radeon 4890 Vapor-X 2gb |
Citiraj:
|
Citiraj:
temp za vrijeme loadanja ja oko 63 stupnjava nisam prikljucio drugo napajanje jer nemam drugo napajanje a dost sam zauzet pa bas neam vremena rastavaljat cijeli komp i slagat ga izvan kucišta |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...116078&page=23 Ili prodaj napajanje koje imaš i kupi neko kvalitetno koje ima PCIe kablove koje zahtijeva ta grafa i :amen: Btw. meni taj bundle stvarno nije jasan, grafa ima jedan 6-pinski i jedan 8-pinski slot za napajanje: http://www.overclockersclub.com/revi.../images/14.htm A ovi biseri daju 2 adaptera na 6-pinova? :stoopid: http://www.overclockersclub.com/revi...90_vaporx_2gb/ |
Koliko ja vidim sa slike (links.hr i sapphiretech.com) ta grafa ima 2x 6-pin.
@mojopack: Zar ti je tesko pogledat koliko utora imaju adapteri sa grafe ... Savjet ... instaliraj GPU-Z programcic i ostavi ga u pozadini da mjeri temp dok ti igras. Kada izadjes iz igre samo opali screenshot tog programcica i to je sve :) BTW mozes pratiti i temp ostalih komponenti preko npr Everesta. P.S. To napajanje ne bi bilo preslabo ni da spojis jos jednu takvu grafu na njega (kada bi imao 6-pinskih adaptera :D). |
da ne otvaram novu temu ..... imam slican problem kao kolega mojopack,znaci ovako komp se smrzava za vrjeme igranja cod4 ,nekad se smrzne i ovako u desktopu.Jucer sam cistio komp,stavio novu termalnu pastu na proc ,ocisto prasinu sa ventilatora i sve to ali i dalje mi se smrzava nakon 30 min nekad nakon 2 sata .konfa je tamo pod "moj komp" i mislim da se komp ne smrzava zbog pregrijavanja jer su mi temp u idelu 50 a u lodu do 80 C na procu, a grafa je max u lodu 60 (radio sam check disk ,cistio registry i tako to ali sve je ostalo isto).neznam vise sta da radim ,ajde ljud pomagajte
|
Citiraj:
|
nisam testiro rame ali radio sam check disk prije dva sata i sve je preslo bez errora.
koji program da koristim za testiranje rama? |
Citiraj:
Pogledaj malo i u Event Viewer koje ti errore izbacuje prilikom smrzavanja. |
pa gledo sam i u event viewer ali nije mi bas pomoglo to , ovaj novi event viewer u win7 ima previse opcija
edit:Evo sad sam testirao memoriju sa memtestom 1 sat i nije bilo nikakvih errora ..sta da dalje radim? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:28. |