![]() |
Problem sa zujanjem graficke
naslov se govori . . ati sapphire radeon 4650 nova danas kupljena, stavljena u slot i cim je upaljen komp, pocela je da zuji. .radim sa kompom vec 3-4 sata ne zapucava, sve normalno ide na njoj.
p.s. vadio sam iz utora par puta i opet stavljao, nije do toga |
Citiraj:
|
Glasan stock cooler na grafi ... ne moze se puno ocekivati od ovakve turbinice.
Ako mozes baci GPU-Z screenshot ("sensor" tab). Eventualno rjesenje je Arctic Cooling S1. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.komplett.ie/img/p/400/442781.jpg zvuk je kao kada jako puno klokujes procesor, kada nesto radi onda isprekidano zuji p.s. nisam ju klokovao, ni proc, ni memoriju |
ako si 100% siguran da cudno radi vent a gpu je nova nosi je odma di si je kupio u roku od 7 ili8 dana svaka firma ti mora zakonski zamjeniti proizvod sa evidentnim ostecenjem ili nedostatkom!!!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
onda to nije do graficke ja sumnjam na napajanje ili procesor |
A da nije neka od zavojnica na grafi? :stoopid:
|
Citiraj:
|
Evo usao upravo u igru i pocelo mi neko zujanje. pokrenuo sam Resident Evil 5 i vec u glavnom izborniku pocne zujati, a kad krene sama igra jos se malo pojača. Čim izađem iz igre prestane. Otvorio kućište, čini mi se da dolazi iz grafičke, ali nije ventilator, jer sam ga zaustavio na sekundu i dalje zuji. Ima li tko kakvu ideju? Konfiguracija je pod "moj komp" Gubim zivce od zujanja...
|
Citiraj:
Ako ti zuji samo kad je grafa u loadu i igri onda se to čuje zavojnica na grafi, ništa zabrinjavajuće to je normalna pojava. Možeš još eventualno pogledati koje su ti temp u loadu, optereti na samo nekoliko minuta grafu u OCCT-u (opcija GPU:OCCT) pa vidi koja je najveća temp. |
To su vjerojatno zavojnice.. Cuju se pogotovo jer grafa nema aktivno hladjenje..
|
a kaj su to zavojnice? :D
|
Heh.. Evo link...
Uglavnom ako je do toga, nemas se razloga brinuti.. Trebas cuti ove na mojoj grafi kako cvile kad igram nesto zahtjevno.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:44. |