![]() |
problemi sa hdd-om
imam hard od 120 gb,na jednoj particiji (C:). nedavno sam reinstalirao win zbog virusa i od tada win javlja da imam 31 gb. probao sam sa partition magicom,u biosu i ništa ne radi. aida32 ga normalno prepoznaje (da ima 120 gb). disk je maxtor diamondmax plus 9. ostatk: amd athlon xp 2500+,mb abit nf7 (-S),
,vga nvidia geforce 5200,512 mb rama,bios je award |
Vjerojatno imaš particije pa nisi drugu formatirao. Desni klik na My comp/menage/disk managment pa vidi što ti javlja. Još bolje, probaj to uslikati (Print scren pa u Paint paste) i stavi ovdje na forum...
|
|
Skini powermax tool s maxtorovih stranica, pokreni taj program i odaberi quick low level format i to ce ti rijesiti problem.
Postoji jos pun kufer vise/manje jednostavnih metoda ali ova je jedna od jenostavnijih i provjerenih, naravno ovo sve vrijedi pod uvjetom da nisi jumper postavio na 32Gb clip oliti ogranicenje od 32GB. |
stavim ga na disketu oću ga pokrenut i pojavi se ovo http://img142.exs.cx/img142/2553/untitled3zj.jpg
|
sto je MUP htio rec je... da napravis FORMAT iz DOS-a uz pomoc BOOT diskete... znaci sve izbrises i ponovo
-ako treba dodatno pojasnit reci |
mislio sam da će neki frend iz razreda znat ali ne zna, pa molim vas možete mi reć kak to pokrenut iz DOS-a, hvala
|
pliz pomozite(posto sam dobule post da dođe topic na prvu stranu)
|
odes u bios i tamo imas first boot device odaberi floopy i save exit flopy ti je naravno u flopy drajvu i samo ce poceti.....
ili ako imas xp onda odes na a: i tamo odaberes bootable disket i sa time ga dignes u dos i amen. |
tek sad vidio -
1 sve vazne podatke koji su ti na disku kojeg zelis formatirati sacuvaj negdje drugdje na cd ili drugu particiju 2 treba ti boot disketa - ako je rijec o win XP - samo napravi desni klik na drive a: i odaberi format i klikni make boot disk 3 kopiraj taj powermax na disketu 4restartiraj kompjuter i ostavi disketu unutra da se ucita s nje 5sada u dosu pokreni program i sljedi upute ako ih bude |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |