![]() |
mrežni printer i IP
nabavio sam stari mrežni HP printer koji ima IP 192.168.0.xxx DG 192.168.0.1
IP i default gateway neznam promjeniti router ima IP 192.168.1.1 sve je to sa računalima u mreži problem je što ne mogu umrežiti printer ako na računalima ne promjenim IP u 192.168.0.xxx, ali onda gubim internet dakle, mogu li na tcomovom routeru promjeniti IP u 192.168.0.1, onda bi pretpostavljam sve radilo, odnosno dali u tcomu ima routera sa IP 192.168.0.1 pa bi zamjenio postojeći router nadam se da ste me razumjeli |
ako promjenis ip grupu na ruteru sve ce raditi bez problema, t-com ti nema tu nikakvog utjecaja.
sto se tice printera, pogleda dali se mozes u njega ulogirati i njemu promjeniti adresu, trebalo bi se dati... |
Šta volim ovakva pitanja sa polovičnim podacima.
Router je? Printer je? Jasna stvar da možeš promjenit IP routera ako imaš admin ovlasti na njemu, nezaboravi save postavki (promjena IP adrese) + Reboot uređaja. Istu stvar treba napravit i na svim kompovima na kojima je postavljen fiksni IP. Skini manual za taj printer i naći ćeš proceduru / app kako promjenit mrežne postavke. |
promjeni ip printera; imao sam isti slucaj... stavi npr: 192.168.1.200
|
zato i idem obrnutim putem što ne znam promjeniti IP na printeru
promjenio sam IP rutera i sve radi bez problema hvala na odgovorima :dajpivu: |
Iako si riješio, ajde ti ipak reci model printera. Jer ovo što si napravio je, iako radi, nepotreban i obrnut postupak.
|
riječ je zapravo o ploteru HPdeskjet500....
sad vidim da sam mogao lagano preko internet explorera promjeniti IP na ploteru a ja navalio na njegov displej ko sivonja |
Em nije napisao točnu oznaku, em ne čita uputstvo :nono:
|
Citiraj:
upravo sam dobio informaciju da su moje crne gaće oprane u bijelom vešu :wtf2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38. |