![]() |
Treba mi pomoć oko ventilatora.
OK znači satvio sam nove veantilatore na grafu ali stvra je u tome da sam ih povezao direktno na napajanje e ne preko grafe jer nemaju isti utor i zato ne mgou kntorlirati njihovu brzinu u Ati Catalystu.
Kako da riješim taj problem? |
Neces moci vise kontolirati vent preko CCC. Rješenje bi bilo kupnja potenciometra.
|
Citiraj:
jel bi bilo moguće kupiti nekakav adapter za te utore na grafi? |
a grafa je?
na nekima se može spojiti vent bez adaptera, samo povučeš konektor prema gore i ostanu ti pinovi na koje natakneš normalan 3 pin vent. thread sa ISTIM pitanjem, i link na slike http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1400196 u ostalim slučajevima se lemilicom preleme žice tako da novi vent ima stari stock konektor na kraju. nema brige oko potrošnje struje, regulacija može izgurati i 2 nova 12cm venta jer stock zujalice obično vuku više struje pošto se vrte i do 5000 o/min, što se vidi i po tome da ljudima zna pregoriti zalman fanmate ako na njega spoje stock zujalicu. |
Citiraj:
Ati Gainward HD4870 Postavio sam onaj accelero pa sam tzato micao stare ventove i stavio te nove koje ne mogu knotrolirati. |
Citiraj:
|
jesi otišao na link što sam ti dao?
kako tebi izgleda stock konektor na 4870? jel isti? kakav konektor imaš na novom ventu, 3 pin ili molex? ne paničarit, sve se može, samo pitanje jel gotovo u 10 sek tako da makneš plastiku sa pinova na vga kao na linku, ili je skroz mali konektor od par milimetara pa buš rezao žice od stock venta i na njega spojio nove ventove (vjerujem da se u chipoteci da naći nešto što možeš ugurati na taj mali konektorpa možda ne moraš ni rezati original žice) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:51. |