![]() |
Dobra socket A ploča od oko 500kn???
Izbor je sljedeći:
Epox 8RDA3i Epox 8RDA+ Pro Abit NF-7 Može i koja KT600 ako tko ima dobra iskustva. Ja sam gledao Asusovu i DFI KT600-AL. Važno je da stabilno i dobro radi, OC mogućnosti su u drugom planu, SATA i integrirana zvučna nisu tolko bitni. |
Iako se je kompletno zaboravilo na VIA-chipsete na socket A
U slucaju da se ne overclocka, mislim da je to cak stabilniji chipset, zanemarivo sporiji od NFORCE2 a sa 10 puta vrzim USB 2.0 portom Ja Imam 8RDA3I i ploca radi solidno, a i za clock je OK ak imas otkljucan cip. Ploca je kompletno gola, nema SATA firewire, soundstorm itd... |
ViA je i meni interesantna zbog jako dobre podrške u Linux kernelu. Tražio sam po cjenicima Asusovu Kt600 sa 1Gbit lanom, ali je nigdje nisam našao. Od nf2 mi nekako 8RDA+ Pro najbolje djeluje od gore nabrojenih.
|
Abit NF7 ti je jako stabilna ploca, imam ju i super sam zadovoljan, da se ona i clocknit tak da nije bad, jedino ak ne patis od SoundStorma i Firewire sto nema, al ostalo kazem ti sve 5!
|
NF7 uzmi,hebena je,moze se dosta clockat a modova za nju ko dreka
|
Nf-7 bez razmišljnja.;)
|
8RDA3I
|
Mislim da su Epox 8RDA3i i 8RDA3+PRO bolji izbor od Abit NF7 koju i sam posjedujem jer se FSB može na njima više podići zbog izbora višeg napona na chipsetu.
|
njemu je vazno da je stabilna
imam 8RDA3I i nemogu se pozaliti da je nestabilna BTW zato je na NF7 jednostavan mod za dizanje VDD napona kod 8RDA3I VDD ide do 2.0V iz biosa |
Vidio sam kod frenda
NF7 ima BIos pojednostavljen do maksimuma... Uzmi samo latencije momorija, imaš već napravljene postavke turbo,agressive,optimal... Dobra ploča u svkom slučaju. E, da izdržala je deset jačih udaraca šarafcingerom.:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dalje ne bih znao... Znam da ova ima. |
Citiraj:
Ako se vec odluci za Epox onda nek uzme 8RDA+ zbog SS, FW i tih stvari a ako vise voli Abit onda NF7 i stvar rijesena, niti s jednom nece pogrijesiti, stvar je samo ukusa. |
Asus
preporucam Asus-ovu s VIA Kt880, kosto oko 500 kn i nije losa za OC. Barton 2500+ radi na 2,42 Ghz (11x220@ 42-45 c)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:23. |