![]() |
(riješeno) Neće se uključiti
vadio sam sve komponente iz starog kompa kako bih ga detaljno očistio. međutim kad sam sve spojio komp neće da upali. kadad stisnem power dugme lapica se na sec upali jednako kao i ventilator procesora i napajanja i ugasi. je li moguće da je otišlo napajanje?il je nešto drugo?(usb connctor nisam priključivao jer neznam koja žičica gdje ide no mislim da to nebi trebao biti problem?
|
Moglo bi bit napajanje, ili mozda maticna.
|
proc nije dobro sjeo, memorija nije dobro sjela, grafička... spojiš zelenu i crnu žicu na konektoru napajanja koji ide u ploču i tako može provjeriti da li ono radi (kada nije spojeno na ploču...)
|
proc nisam skido s matične a ovo dvoje je dobro sjelo...
|
kratki spoj? Provjeri
|
Provjeri jesi li ama bas sve kablove iz napajanja gdje su i trebala biti!
Nadalje, provjeri da li su rami u svojim utorima gdje trebaju i biti. Onda...daj izvadi maticnu i sve iz kucista i stavi na pod i probaj upaliti. Ako upali, onda je vjerojatno do toga sto ti maticna dira kuciste i nesto hebe na relaciji maticna-napajanje-kuciste. Ja sam bas imao takav slucaj prekjucer, pa mozda i tebi pomogne. Lijepi pozdrav. |
pa jel ga mogu upaliti bez power tipke?
EDIT: jel moguće da nisam dobro spojio one konektore koji dolaze od gumba za paljenje a imaju oznake power sw, hdd led, reset sw, power led? jer mi nije jasno u koje točno idu. Gledao sam onu shemu u uputama ali mislim da nisam dobro spojio jer ne pali uopće. matična je msi kt4av |
Citiraj:
I da, naravno da ti nece upaliti na power button ako ga nisi umetnuo u na to predvidjeno mjesto. Manual u ruke i polako, ili onako kako sam ja na jednom kompu jer nisam imao tog manuala, a star neki komp. Uzmes neki sarafciger i polako 2 po 2 dodirujes i gledas kad ce se upaliti =) |
Citiraj:
|
Samo polako prati sliku/upute i pikaj konektor po konektor:
http://www.hardwarezone.com/img/data..._power_led.jpg |
uspio sam...sramota me reć al nisam dobro rame okrenio:lol2:
međutim kad ga upalim piše cpu fan is not running?? sve bi to bilo u redu međitim hladnjak se najnoramlnije vrti? |
Citiraj:
|
Citiraj:
No kako god, problem je rijesen, a to je najvaznije ;) |
spojen je tamo gdje je i dosad bio spojen..i on se vrti i sve al kad uaplim komp kaže mi da cpu fan ne vrti i pita želim li ući u windowse ili ga ugasiti
|
A vent ima dvije ili tri žice?
|
vent ima samo 1 kabl (3 žičice)
|
Isuse....
|
Citiraj:
Kako si to uspio? Macolom? :D Citiraj:
|
Citiraj:
|