PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   X800XT PE vs GeForce 6800ultra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15661)

ShortyFB 25.12.2004. 21:14

X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Nedavno sam kupio novi komp sa GeForce 6800Ultra karticom. Zanima me dali je X800XT PE jača, ako je gdje se može nabaviti.

rendula 25.12.2004. 21:20

Teško da možeš nabaviti X800XT PE, Lord Clockan ju je tražio, ali je nigdje nema.

Renesis 25.12.2004. 22:05

X800XTPE je bolja u nekim igrama, a 6800U u drugim, razlike ti nećeš vidjet, tako da lijepo šuti i igraj se :D

Trek 25.12.2004. 22:49

jao sto volim kad neko kupi neke ono full kul i onda ide pitat dal ima neke bolje isto ko limace koji idu po kvartu i pitaju "jel ovo najbolji mis na svijetu"

Darth Revan 25.12.2004. 23:02

Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

Originally posted by ShortyFB
Nedavno sam kupio novi komp sa GeForce 6800Ultra karticom. Zanima me dali je X800XT PE jača, ako je gdje se može nabaviti.
kako obozavam ovekve postove, pa daj covjece probudi se iz sna, ajme kupio sam SL55 AMG ali sam cuo da je BMW M5 faking bolji pa bi sada to kupio jer ide 2km/h brze! :fuming:

Pr0clocker 25.12.2004. 23:13

LoL :D
6800ultra ili X800XT PE ovisi o tebi....Ako vise volis ATi uzet ces X800 i ona ce ti biti bolja od 6800,a ako pak volis Nividiu uzet ces 6800 i onda ce ti ta biti bolja od X800 :D
Oba dvije graficke su ultra jake tak da nisi pogrijesio i nemoj mjenjat tu 6800ultra...ne isplati se :D

I jos jedan LoL na postu :D

Tr4f1ka 26.12.2004. 15:04

BRZO SAD IDI PRODAT TU 6800ULTRU I KUPI x800XT PE!

:P

ma isto ti je to sve... 6800 je za opengl a x800 za d3d i toje to... neispati ti se sad nish mjenjat, ionak je razlika minimalna...

rendula 26.12.2004. 18:55

Re: Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

Originally posted by Darth Revan
kako obozavam ovekve postove, pa daj covjece probudi se iz sna, ajme kupio sam SL55 AMG ali sam cuo da je BMW M5 faking bolji pa bi sada to kupio jer ide 2km/h brze! :fuming:
Pa čuj, ni ti nemaš baš neki jeftini komp, a sve bi ti mogao vrtiti i 2-3x jeftiniji komp.

Pr0clocker 26.12.2004. 19:11

rendula LoooL
Pa nije ni tvoj puno jeftiniji/losiji :D

Fleks 26.12.2004. 19:14

Obje kartice su ti smeče. Sad ti je hit radeon 9600pro. Moči češ još 5 mj igrat sve igrice. Ja ti ga dam za tvoju, ali mi moraš ipak malo nadoplatit. :rolleyes:

rendula 26.12.2004. 19:23

Citiraj:

Originally posted by Pr0clocker
rendula LoooL
Pa nije ni tvoj puno jeftiniji/losiji :D

Obrati pažnju na ono "U fazi izgradnje", ja nemam još ploču, proc i cooler:D
Trenutno se igram Diablo na P133, 32MB RAM i S3 2MB, a surfam na kompu od starog, Celeron Coppermine 1GHz, Asus TUV4X, 512MB rama i Chaintech GF2 GTS.

Pr0clocker 26.12.2004. 19:43

aha,ti to jos gradis :D
Ali sam htio reci da bude dobar komp

Darth Revan 26.12.2004. 20:28

Re: Re: Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

Originally posted by rendula
Pa čuj, ni ti nemaš baš neki jeftini komp, a sve bi ti mogao vrtiti i 2-3x jeftiniji komp.
komp uopce nij tako skup, samo graf dize cijenu jer sam htio uzet bolju, pa ja se ne zalim ili nesto samo sam htio rec kakve gluposti ljudi rade, pa nisu meni mamica i tatica kupili komp, nego sam cijelo ljeto radio da si ga kupim!

Fleks 26.12.2004. 20:47

Re: Re: Re: Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

komp uopce nij tako skup, samo graf dize cijenu jer sam htio uzet bolju, pa ja se ne zalim ili nesto samo sam htio rec kakve gluposti ljudi rade, pa nisu meni mamica i tatica kupili komp, nego sam cijelo ljeto radio da si ga kupim!
OK. svaka čast. Sam si ga zaradio. Meni kupuje stari. Vidi se kolko je tvoj jači. Jebiga ja prek ljeta imam praksu i popravne a i neznam kaj bi mogo radit.

rendula 26.12.2004. 21:38

Re: Re: Re: Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

Ja sam šparao dvije godine od džeparca i love koju sam dobivao za rođendane i Božić, na kraju se skupilo dovoljno:)

Pr0clocker 26.12.2004. 21:48

A ko nije radio za svoj komp? :D

Darth Revan 26.12.2004. 22:09

Re: Re: Re: Re: Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

Originally posted by Fleks
OK. svaka čast. Sam si ga zaradio. Meni kupuje stari. Vidi se kolko je tvoj jači. Jebiga ja prek ljeta imam praksu i popravne a i neznam kaj bi mogo radit.
evo recimo za uspredbu, meni starci nebi nikad davali tolike pare za komp, jednom kad su mi ga kupili ja sam ga stalno nadograđivao, ali onda sam isao u skolu itd, a oni su samo srali: PA STA NISI NESTO NEDAVNO KUPIO !, A DA MI ONI KUPUJU rekli bi ajde da još nesto radis, nego samo ubijas ljude, LOL !
zato sad radim i boli me jer mi nista ne seru i kupim si sta hocu kad hocu, ovo mi je prvi recimo high end komp i promijenit cu ga kada dodje vrijeme!

Sam Fischer 26.12.2004. 22:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: X800XT PE vs GeForce 6800ultra

Citiraj:

evo recimo za uspredbu, meni starci nebi nikad davali tolike pare za komp, jednom kad su mi ga kupili ja sam ga stalno nadograđivao, ali onda sam isao u skolu itd, a oni su samo srali: PA STA NISI NESTO NEDAVNO KUPIO !, A DA MI ONI KUPUJU rekli bi ajde da još nesto radis, nego samo ubijas ljude, LOL !

Same shit, same shit...
Nemrem više živjet, neki dan kupio NV5, a stari:
"Šta si to kupio?Na kakva to sranja pare bacaš?
Samo ti drkaj, drkaj po tome dok sve ne pregori, a ja ti ni kune neću dat za servis!"

Nedaj bože da predložim neku nadogradnju, odma on "šta će ti to" itd.

Jednom smo igrali tenis: (treniram 3 god.)
Ak ja njega dobijem, kupuje mi 256 rama, a ak on mene, to se više ne sijećam...
I dobio sam!!!
eh, tako je to...

Fleks 26.12.2004. 23:06

Meni je stari dost nabrijan za PC-e, ipak je dipl. inžinjer elektrotehnike. Dost je gadget freak (kupio si prošli tjedan stick od 512mb i neda mi prismrdit), pa ga uspiejem tu i tamo nešt ižicat. Evo sad sam dobio od djeda mraza terratec sinergy 400 Tv i neču se žalit. Svoj đeparac ubiti zapijem i zapušim (2 pive na dan i kutija bijelog malbora) tak da slabo štedim i to uglavnom kaj uštedim sjebem u linksu na gluposti (čitaj tiho hlađenje i stvari koje svijetle).

Moja je konfa ipak 2x slabija u prosjeku od ostalih forumaša. To je dosta razlog što večina njih več radi. Ja ne radim. Najbolji su mi ovi biseri koji stave u sig konfu koju slažu. Mislim kaj to koga boli kurac kaj doma slažeš. Ja eto več imam Intel matičnu sa lga 3.2 prescotom i jedan keks 256mb DDR II meme, još mi fali malo rama i grafulja na PCE EX. mislim ono fakat idiotski. Kad složiš onda napiši. Najbolji mi je mrtvi piksl, on več 100 godina slaže konfu i uredno ju drži u sigu, i onda napokon složi taj svoj High end i pazi čuda ne radi. Jel napajanje, jel grafa...

Pr0clocker 27.12.2004. 09:53

LoL :D

mrtvi piksl 27.12.2004. 11:39

jebiga, svako dobiva komp na svoj način. neki rade pa si kupe neki bestbuy, neki imaju love pa si kupuju best of the best, ko im može zamjerit? jel itko oštećen u tom slučaju? uostalom, što se to vas tiče? evo, npr, meni su doljnji komp u potpunosti kupili starci, jer trenutno imaju hrpetinu love i mogu si to priuštit. možda poslije neće biti... zalsužio sam ga trudom i sl. stvarima koje oni smatraju vrijednima. a do nikog nije da se petlja u tuđe poslove, bez da to bude traženo od njih. ako tip kupi ultru i oće xtpe, let him be! Jesus... :gringo:

Darth Revan 27.12.2004. 17:17

Citiraj:

Originally posted by mrtvi piksl
jebiga, svako dobiva komp na svoj način. neki rade pa si kupe neki bestbuy, neki imaju love pa si kupuju best of the best, ko im može zamjerit? jel itko oštećen u tom slučaju? uostalom, što se to vas tiče? evo, npr, meni su doljnji komp u potpunosti kupili starci, jer trenutno imaju hrpetinu love i mogu si to priuštit. možda poslije neće biti... zalsužio sam ga trudom i sl. stvarima koje oni smatraju vrijednima. a do nikog nije da se petlja u tuđe poslove, bez da to bude traženo od njih. ako tip kupi ultru i oće xtpe, let him be! Jesus... :gringo:
i jos ti ne radi! Bed LOL
ja kad sm bio mulac i nakon par godina hocu kupit novu komponentu, stara kaze, "a sta nisi nedavno kupio to??" LOL

Jozo 31.12.2004. 12:18

Blago vama. Ja imam 19 godina i nikada mi mater i otac nisu niti jednu komponentu kupili, a prvo sto sam samostalno kupio bio je P166 MMX... prodavao sladoled kao manijak 2 ljeta po plazama da kupim tu makinu. A mater mi je zadnju paru davala kada sam isao na ekskurziju - ja sam naravno rekao da mi ne treba i nisam uzeo. Hvala Isusu sto imam krov nad glavom, sto za izjest i sve udove na broju.

:beer:

mrtvi piksl 31.12.2004. 12:34

Citiraj:

i jos ti ne radi! Bed LOL
:ulje na vatru:

:ulje na vatru:

:D :D

Sam Fischer 31.12.2004. 12:59

Citiraj:

Originally posted by Jozo
Blago vama. Ja imam 19 godina i nikada mi mater i otac nisu niti jednu komponentu kupili, a prvo sto sam samostalno kupio bio je P166 MMX... prodavao sladoled kao manijak 2 ljeta po plazama da kupim tu makinu. A mater mi je zadnju paru davala kada sam isao na ekskurziju - ja sam naravno rekao da mi ne treba i nisam uzeo. Hvala Isusu sto imam krov nad glavom, sto za izjest i sve udove na broju.

:beer:

Svaka čast.
Divim ti se.
Iskreno.

soad 03.01.2005. 22:16

eh,...ovako...osvrnuo bih se na pitanje autora a ove druge postove nisam ni citao:D

prvo glupo je kako govori da je zemio ultru i onda se kurci i pita gluposti dali je x800xt bolji...glupo.

to si care trebao pitati prije kupovine,ali sad to nije vazno...

na pitanje koja je kartica bolja,odnosno cip jedan je odgovor dx-ati ogl-nvidia

nije da sam neki ekspert no jednostavno znam zbrojiti 2 i 2 a to je u ovom slucaju pregledanje testova...

prijatelji forumasi samo pogledajte zadnji clanak o he karticama...svako skuzi da ati x800xt (ne platinum) dere u direct x aplikacijama 6800u u preko 80% slucajeva,...stim da je ati izbacio sad i novu seriju x850 i tu nema sta radil ultra,...dobro mozda malo pretjerujem al ljudi gledajte testove,...zbrojite testove i onda vidite koliko ima pobjeda x800xt pe i koliko ih ima 6800u,...

eto toliko

sretna nova;) :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:13.