![]() |
Program za overclock ?!
Postoji li neki program (nešto poput aide)koji na temelju ugrađenih komponenti sugerira mogućnosti overclocka?
|
postoji ali nisam 100% siguran:beer:
|
Za ati grafe imaš ati tool koji traži max frekvu, za nvidiu isto vjerovatno nešto...
e sad, za proc toga nema, ima jedino da možeš štelat brzinu iz Windoza. Za to služe Clockgen, CPUFSB, možda i SpeedFan ako ga uspiješ natjerat... |
ClockGen
|
nf7vcore
|
Imam MSI matičnu uz koju dolazi program Fuzy logic pomoću kojeg se može testirati max fsb, ali ne daje sugestije za memoriju i grafičku
|
MA taj fuzylogic sam isprobao kod frenda i samo zabloka komp...
Lijepo ti na manual pa isprobavaj, drugog način (kvalitetnog) nažalost nema... |
da, fuzzy logic zna kenjat nekim ljudima... a da ne spominjem blesavo sučelje...
|
ma mene isto uanima, imao sam jednom programčić s kojim sam iz windowsa mogao mijenjati FSB procesora, ali ga više nemam nii znam kako se zove.
Mislim da je nešto baš od nvidie original? ajde ako tko zna, neka napiše kako se zove, po mogućnosti i link za njega.. Za nforce2, Epoxica.... |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, možeš sa nVidia system utilityem, no opcija voltaže procesora, se otvara tek nakon što skineš *.ini file sa stranice proizvođača ploče i updejtaš BIOS koji ima podršku za to. Nadalje, postoje i opcije dizanja ostalih napona: memorije, čipseta....čak i mijenjanje latencija memorije i nekima potrebno dizanje brzine AGP sabirnice. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:10. |