PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Pomoć (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=156151)

Lukah 15.08.2009. 03:11

Pomoć

Pozdrav svima. Nego, uspostavivši LAN umreženje mi se WLAN na host računalu ugasi. Mislim, piše da veza s connection pointom postoji, ali ne mogu otvarati stranice i ne radi.

LAN je povezan po RAK-ovim uputama (osim što sam za IP-eve stavio 192.168.1.1 i 192.168.1.2). Ugasio sam Windowsov Firewall (koristim Windows XP Pro SP3 na oba računala). Imam još jedino Bitdefender Total Security 2009. koji ima svoj vlastiti firewall. Za LAN vezu sam stavio status "safe" i upisao 2 IP adrese koje da propušta. Za WLAN sam to također napravio, al mi javlja 3 različite IP adrese koje postoje na toj mreži i kad ih propustim sve svejedno ne radi..Čim disable-am LAN vezu WLAN savršeno proradi..Ima li načina za popraviti to jer bih se želio povezivati preko hosta na internet?

Na oba računala imam Windows XP Pro SP3 i Bitdefender Total Security 2009. Host računalo je povezano preko Siemensovog Gigaset USB Adapter 108 na susjedov WLAN (nemam novaca za podmiriti vlastite račune dok susjedu to nije problem). LAN vezu sam uspostavio preko RAK-ovih uputstava. Znači, instalirao sam drivere za mrežne kartice (Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet i VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter), spojio ih CROSSOVER kablom i sve napravio prema tutorialu. Znači, situacija je ovakva. Kada je na Host računalu mrežna kartica disable-ana, a adapter za bežični internet enable-an internet normalno radi. Kada enable-am mrežnu karticu veza s wireless konekcijom od susjeda ne puca (stoji mi malo računalo u donjem desnom kutu i signalizira da veza postoji), ali niti jedna stranica se ne očitava.

Firewall od Windowsa je isključen. U firewallu koji dolazi s Bitdefenderom sam namjestio da je Wireless network preko mog adaptera "safe zone". Postoji opcija za propuštati određene IP adrese na mrežu i pošto ne znam koja mi je točno (jebiga laik sam) stavim da ih propušta sve. Veza sama po sebi i dalje stoji, ali stranice se ne očitavaju. Onoga trena kad na host računalo disable-am LAN mrežnu karticu internet proradi.

nino 23.08.2009. 12:11

Kao prvo, citat iz pravila:

Code:

Problemi

* Naslov teme ne smije biti ništa poput "(Imam) problem", "Trebam (hitno) pomoć", jer time činite forum nepreglednim i monotonim.
Pokušajte biti što precizniji u određivanju opisnog naslova teme kako bi se unaprijed znalo o kojem se problemu radi,
 npr: "Memorija "XYZ" ne radi kako treba na "XYZ" ploči".

Kao drugo, u opisu se nis ne kuzi. Jesu to 2 racunala ili jedno? Imas li pristup routeru?

I di si ovo upisao?
Citiraj:

....osim što sam za IP-eve stavio 192.168.1.1 i 192.168.1.2....

StreetJosip 23.08.2009. 12:20

Ja mislim kolko sam skužio i pročito mislim da se samo radi o jednom računalu :spam:

nino 23.08.2009. 12:24

Citiraj:

Autor StreetJosip (Post 1413682)
Ja mislim kolko sam skužio i pročito mislim da se samo radi o jednom računalu :spam:

:stoopid:

Citiraj:

.....Na oba računala imam Windows XP Pro SP3....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36.