![]() |
Kad se komp isključi, zeleno svjetlo još radi
Frendu mi kad ugasi komp, ostane mu upaljeno zeleno svjetlo od kompa, i sad ne znam jel je to lose il.... i stalno mu je upaljeno ??? pomoc?
|
Ako ima Gigabyteovu ploču nema razloga za paniku jer te ploče uredno ostaju pod naponom i kada se komp ugasi :kafa:
@Wolverine - krivo sam se izrazio ali znaš na što sam mislio, Gigabyte i lampice koje gore na stickovima, periferiji itd... kad je komp ugašen ;) |
Citiraj:
Kaj druge ploče tj drugih proizvođača nisu pod naponom nakon kaj se komp zgasi? |
Na vecini ploca ima jumper koji premjestis da nemas strujkana na USB uredjajima kad je komp OFF ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
sa običnog +5V raila ili sa +5VSB |
Znaci sve je u redu? a kaj ak nema Gigabajticu?
|
Vjerojatno ju ima jer kod drugih to nije standardni 'feature'. Npr. na mojoj stalno gori IR receiver za tastaturu kao i usb miš. Na prijašnjoj DFI je postojao poseban jumper na ploči kojim se to omogućavalo, ali po defaultu je bilo isključeno.
|
jel IR infra red? eh ok onda, ja cu ga pitat, a jel se moze na device managementu vidjet koju mbo imas?
|
Kod Asusa isto svijetli LED indikator prisustva napona na ploci.
|
Za Boga miloga :nono: :hitthewal:
|
Jel svijetlo ili tamno zeleno? :D
|
Ako sam ja dobro momka shvatia...govori o zelenom svjetlu na kucistu kompa koje gori kad je upaljen a ne o periferiji niti lampici na ploci (asus) koja nonstop gori.....
|
jeste, to je to. na kucistu.
|
Otkud da mi to znamo? Da se potrudio objasnit...
EDIT: pa jel komp radi, jel čuje ventilatore, hard i slično? Ako ne, nek svijetli kolko hoće. |
Dakle da potvrdimo...
Kad komp ugasi, PowerLED (signalna ledica na kućištu) ostaje upaljena? To onda nije u redu pa ćak i da ima Điđabajt ploču :D Ta ledica ostaje upaljena tj blinka (žmirka) kada je komp u StandBy-u ili Hibernaciji ako je ugašen (ShutDown) mora se gasit. |
Al ko zna dal su žice od te ledice ispravno spojene...
|
je, power ledica ostaje upaljena, a prije kojih mjesec dva sam bio kod njega i kad smo ugasili komp sve se ljepo ugasilo.
|
Ne bi svijetlila uopce da je okrenio polaritet.
|
kakav polaritet??? kae to opce lol??
|
Želi reć da su žice od tog svjetla koje svjetli (LE dioda, ledica) krivo okrenute, to svjetlo nebi uopće svjetlilo. Nikad.
|
Kad na maticnoj taj kraj obrnes ...Ima ona dva pina pa samo stavis obrnuto odnosno + na - i obrnuto ali kao sto dizel govori ne bi radilo uopce onda...
|
Citiraj:
|
Eeeee, imam najbolji prijedlog.
Znam kako riješit problem! IŠTEKAJ PROKLETU LEDICU. |
Hmmm, evo jednog ''pametnog'' pitanja (slobodno ga stavite dolje pod Ostalo ;))... A je li moguće da je to nuspojava kompa u masi? Ako negdje napon izbija na matičnoj? Nisam baš neki električar ali eto, palo mi to sad na pamet pa će kolega Dizel da odgovori na ovu provokaciju :)
|
dobro, al kak mu je prije sve radilo dobro?
|
Citiraj:
:lol2: ne znam zašto se uopće trudite, ne vidim da je igdje naveden model matične. |
Citiraj:
|
ima internet?
ak ima nek skine CPU-Z |
Citiraj:
Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch |
sad razgovaram s njim i ne zeli nikakve programe skidat...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47. |