![]() |
Seagate HDD - spašavanje podataka
|
Jesi ga pokušao bootati u safe modu?
|
..probaj safe mode kako kaze clown, ali mislim da su ti se srusili windowsi..jel ti se pojavi prije welcome screena ono "start windows normally, start in safe mode" i to?..ak je, probaj repair ili reinstalaciju windowsa..
Citiraj:
Citiraj:
|
Digni neku live distribuciju linuxa i prekopiraj te podatke koji tu ti poslovno vazni.. A onda poslje toga izvodi sta hoces sa diskom..
|
|
|
Mislim da možemo reći R.I.P. Seagate :amen:
|
ako profi data recovery nije opcija ja bi jos pokusao ovo s nekom live linux distribucijom. Nece kao win biti opsjednuta MFTom i mozda jos uspjes nesto s diska izvuci od podataka.
No ako si vec sad svjestan da ce ti recovery biti nuzno zlo ucini sebi i ljudima koji ce ti to raditi uslugu i prestani maltretirati taj disk dok ne napravis neku nepopravljivu stetu. Ili popravljivu uz jos veci racun :D |
..downloadaj si hirens boot cd i chk disk...i znash na cemu si..
|
Citiraj:
|
..pa kolko vidim, njega muci da li si moze sam spasiti podatke, ili ce morati dati 2000-3000 ili vise tisuca kuna za spasavanje istih u nekoj firmi koja se time bavi..
..ovako ce vidjeti tocno u kakvom je stanju koji dio diska i podaci na tim dijelovima i onda odluciti isplati li mu se zezati s tim ili ne i na koji nacin.. |
Apsolutno sa check disk opcijom nece se moci prema nicemu orijentirati, osim sto ce dovest disk da apsolutno nema sanse izvaliciti podatke sam (odnosno sa nekim Easy recovery i Get data back) nego ce odmah biti prisiljen posjetit neku od firmi koja se time profesionalno bavi :)
|
Citiraj:
|
jesi probao dignuti neku aplikaciju za transfer podataka u dos-u.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:17. |