![]() |
OK,sorry--Problem?
isprika zbog nerazumljivog pisanja:beer: malo sam umoran
Uglavnom Ploča je EPOX EP-8KTA3L+ ram Infineon 256 SD grafička fx5200 Athlon 950 i evo problema,Kad počnem instalaciju WinXP stroj se jednostavno smrzne i neće nastaviti instalciju nakon prvog restarta. I što god da radim WinXP neće nastavit instalacju, uspješno formatiram i kreiram particije ali stroj se smrzne za vrijeme traženja prvog restarta. sad sam preko fdisk napravio primary dos i pokušavam dić 98, al mi je frend koji mi je to sve skupa donio reko da je probao sveod 95-XP i nije uspio, uz to je doodao da stroj radi super u dosu ali od Windows ništa, pa dajte pomozite ako znate kako da dignem Windowse na njemu? još jednom isprika raku |
evo, snimio sam 98 i dode do zadnjeg Loadinga već na podlozi od windowsa i izbaci poruku da treba cd od 98 i zabloka se komp, i nemogu ni izvadit cd, rom ne reagira na stiskanje gumba.
Šta da radim, Već mi je očito da je matična, ali bi još htio flashat bios, ali nemogu nać na netu od te ploče, pa djte neki link il neku opću pomoć |
Koristeći memtest istestiraj memoriju )memtest ima na downloadu ove stranice).
Sličan sam problem imao sa neispravnim SATA kablom. Resetiraj BIOS jer bi mogle biti preagresivne postavke. Povadi sve što ti ne treba u kompu. Sve dodatne kartice i sl. I na kraju, sve to može biti od nepriličnog napajanja (vrlo lako). |
Slične probleme sam imao zbog hard diskova ili memorije na izdisaju.
|
Ja nisam imao slične probleme, nego iste. Uzrok? Ploča. Promijenio ploču i sve radi. Šta ne mora značit da je i kod tebe isto.
|
1. IDE kabel (najgluplji problem često bude u najjednostavnoijim stvarima :) )
2. ploča 3. hard ja sam u zadnjih mjesec-dva dana imao dva ovakava slučaja i dva puta je bio slučaj u ploči (sje*an IDE kontroler) i jednom u hardu (instalacija OSa super i onda banana....dijagnostika od WDa izbacuje da disk nemože čitati podatke,ali ih zapisuje normalno) |
Dam 5 kn na memoriju:D
|
Kad god je bilo tako a nije bilo jednom , uvjek je memorija bila:D
ili kombinacija memorije i procesora,,, U mom slucaju samo malo previše klokano, al simptomi su isti i kad nevalja (memorija) |
pa dosta vas je fulalo, naročito tor:D(čemu se nisam nadao) ->ode mrki medved
Testirao sam na 3 različita proca 4 različite memorije (od 128 i 256) 10ak IDE 3 HDD 2DVD roma 2Floppy 2Napajnja 2Grafičke -sve provjereno na ASUS A7V@1011 i sve komponente rade super Tako da je jedino objašnjenje-PLOČA Eto idem u 'Tržnicu' tražit nove komponente- Hvala što ste se odazvali mom pozivu |
rivi i ja smo znači bili najbliže....
e da je bar bio kabel u itanju :) bar nebi morao novu ploču tražiti |
ak ima ko kakvog viška-imam post u tržnici
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:00. |