![]() |
Asus i Gigabyte NF4
Ako nekog zanima ima bench na
http://www.benchmark.co.yu/ a tamo i jedna interesantna vijest: Gigabyte predstavio grafičku kartu sa dva GPU-a Autor nikola Datum: 17.12.2004 u 16:17 Kada god pomislimo da je inovacija kojom su proizvođači grafičkih kartica nekada raspolagali sada stvar prošlosti i kako danas svi proizvođači štancuju jedne te iste modele, uvek se desi da nas neka kompanija prijatno iznenadi. Ovaj put je to tajvanski Gigabyte Technology sa karticom koja na sebi ima dva GeForce GT grafička procesora i performansama tuče i najsnažnije kartice današnjice. Gigabyte ovu karticu naziva 3D10000 i tvrdi da ostvaruje oko 14 300 poena u 3D Mark 2003 programu, prestižuči za čitavih 1000 poena Radeon X850 XT Platinum Edition model. Pored toga, ovaj reezultat je za oko 650 markova bolji od onoga koji pružaju dve GeForce 6600 GT kartice u SLI režimu, što je potvrda da se bolje performanse mogu postići ako se dva GPU-a postave na istu karticu, nego na dve odvojene, bez obzira na veliku brzinu protoka preko SLI mosta. Svako od jezgara ove kartice poseduje pridruženih 128 MB memorije sa kojima komunicira preko 128-bitne magistrale (što Gigabyte očito sabira, tako da kaže da kartica ima 256 MB memorije i 256-bitnu magistralu). Jezgra rade na standardnih 500 MHz, dok memorija radi na na svega 600 MHz, ali radi se o DDR3 čipovima koji bi trebalo da poseduju izvrstan overklokerski potencijal. Ovakvoj kartici je sigurno potrebno puno struje, tako da poseduje 6-pinski konektror u gornjem desnom ćošku. Hladnjak je bakarni i na sebi ima dva ventilatora, ali se ipak nadamo a nije previše težak i bučan. Kartica poseduje DVI, D-Sub i TV izlaz sa podrškom za HDTV. |
ajoj a ja to postao pod nVidia već, samo tko je prije???:(
|
Ti si malo prije:) ali nema veze ionako sam to stavio usput, jer sam htio podijeliti s ljudima link o testu dvije nf4 ploce.
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |