PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Ne kuzim neke ljude.... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15399)

Pr0clocker 16.12.2004. 20:46

Ne kuzim neke ljude....

Neki ljudi dodju na forum i pitaju kolko ide moj npr. P4 3,0.
Pa probajte i vidjet cete...svaki procesor je drugaciji, i svaki ce
se drugacije klokat.Vecina ih s dobrim hladenjem ide i preko 400-500MHz od difolta,ali to nije pravilo.Zato probajte sami,nece vam nista izgorit(valjda) :D

Beast_Cro 16.12.2004. 20:53

Mislim da baš zbog ovog "neće vam ništa izgoriti(valjda)" ljudi i pitaju, jer je bolje pitat ako nisi siguran, nego sami isprobavat, ako nemaš para za novi proc/ploču/grafičku, šta god da već probaš OC...ako se ima para, paaa...tko voli nek izvoli! :cool:

Brain32 16.12.2004. 20:56

Ha cuj bas zbog ovog VALJDA nas(vas, ja sam junior member:D) skvadra i gnjavi, svako se boji za svog ljubimca, to mi je fakat razumljivo i znam da od te zabrinutosti ne bumo nikad pobjegli.
Ne znam kak je bilo tebi dok si prvi put dizal svoj proc al ja sam bil na iglama:eek:
E a neki ziher i pitaju prije neg kaj kupuju doticni procesor...

>>>KUKY-vk<<< 16.12.2004. 21:10

Ako znas nemozes nista spalit i tocka.
Ako ne diras voltazu, temperatura ce se zanemarivo povecati i nema straha od spaljenih komponenti.

Sky 16.12.2004. 21:13

Upravo zbog toga postoje i sticky-i "Sve o overclocku". Pročitajte prije pitanja uvijek istih pitanja. I meni su dojadila pitanja o mobilnim Bartonima pa sam izradio mali vodič za ljude da se stalno jedne te iste teme ne otvaraju.
Što se tiče OC-a, smatram da za to treba imati ipak malo iskustva. Opcija Traži bi trebala biti prva stanica u traženju informacija umjesto Nove teme.

komer 16.12.2004. 21:51

zato i postoji forum da se pita:confused:

Freek 16.12.2004. 23:02

he,he moje prvo privikavanje na AMD je završilo nakon 2-3 sekunde,
Rezultat :spaljen procesor:D
Al nema veze bili su mi dali drugi:rolleyes:

Isus 16.12.2004. 23:04

kak si to uspio? Ja sma spalio palomino tek iz treceg pokusaja nenamjernog al tek tada

Freek 16.12.2004. 23:07

Citiraj:

Originally posted by Isus
kak si to uspio? Ja sma spalio palomino tek iz treceg pokusaja nenamjernog al tek tada
pa šta se ne sjećaš, legendardno paljenje proca bez ikakvog pasivnjaka il kulera na sebi( tek tolko da vidim dal radi9:D

komer 16.12.2004. 23:17

freak ti si legenda,ti sve kaj taknes spalis!andam sa da lanpartyca jos radi:)

Freek 16.12.2004. 23:23

Citiraj:

Originally posted by komer
freak ti si legenda,ti sve kaj taknes spalis!andam sa da lanpartyca jos radi:)
da skoro, ovo mi je već drugi AMD i druga Lanpartica. I dva napajanja su grunula. Jedan modem, dva hard-a.....:D

Sky 16.12.2004. 23:24

I ona mema...3.6V....:d

Freek 16.12.2004. 23:25

Citiraj:

Originally posted by Sky
I ona mema...3.6V....:d
da, al ta je još živa:D :beer:

Isus 16.12.2004. 23:29

OK spalit maxpower je umjece jer to ni udar groma nemre razjebat slai cijelikomp al napajanje dela.

Da i mislio sam si da je to to.

-POP- 16.12.2004. 23:29

Mislim da treba imati razumijevanja za takve ljude, jer nije svatko pametan i nema svatko muda proc od 1000-1500KN sa šrotom od napajanja i plehom aluminija potjerati na 2V! Karikiram, ali tako je to uglavnom. Istina, zna naživcirati, no budimo iskreni- kad svatko od vas nije baš znao toliko o hardweru ko' što danas zna (točnije, koliko misli da zna) nije li ikad pitao nekog "koliko ide moj" i slično??!!
Uostalom, šta je tu loše? Barem ćemo saznati koliko ga je potjerao i je li nešto izgorilo ako ga nema neko vrijeme ko' sase8 koji je došao isto tako na forum sa takvim pitanjima, a onda nestao u zadnjih mjesec dana.

Darth Revan 16.12.2004. 23:52

Citiraj:

Originally posted by Freek
pa šta se ne sjećaš, legendardno paljenje proca bez ikakvog pasivnjaka il kulera na sebi( tek tolko da vidim dal radi9:D
vidiš uči se na greškama, ali neke stvari se nikad ne rade!!

vga killer 16.12.2004. 23:55

Kak vam nije jasno, to je Freek. On će i nemoguće napravit i usput nekaj skurit. :D

Tooma 17.12.2004. 03:24

nacelno neman nista protiv kad ljudi pitaju kako se overclocka medjutim niko od nas nema carobnu kuglu da moze znat dokle ce ic odredjeni proc
tbredovi 1700+ DLT3A idu i do 2.5 GHz, a moj nije tija ni na 2 GHz

ono sto me definitivno zivcira je 10-ak novih tema "koja je najbolja ploca za Athlona 64"
pa daj najprije pogledaj da li je to na forumu vec neko pita pa onda otvori novu temu

Freek 17.12.2004. 09:22

Citiraj:

Originally posted by Isus
OK spalit maxpower je umjece jer to ni udar groma nemre razjebat slai cijelikomp al napajanje dela.

: lol2 : : lol2 :

damir1 20.12.2004. 20:19

Ma Freek bi i nakovanj pokido:beer: :p :p :beer:

The Clansman 28.12.2004. 08:25

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Mislim da treba imati razumijevanja za takve ljude, jer nije svatko pametan i nema svatko muda proc od 1000-1500KN sa šrotom od napajanja i plehom aluminija potjerati na 2V! Karikiram, ali tako je to uglavnom. Istina, zna naživcirati, no budimo iskreni- kad svatko od vas nije baš znao toliko o hardweru ko' što danas zna (točnije, koliko misli da zna) nije li ikad pitao nekog "koliko ide moj" i slično??!!
Uostalom, šta je tu loše? Barem ćemo saznati koliko ga je potjerao i je li nešto izgorilo ako ga nema neko vrijeme ko' sase8 koji je došao isto tako na forum sa takvim pitanjima, a onda nestao u zadnjih mjesec dana.

Ima mene, ali nema tebe. Pa posalo sam ti PM!!!:clap: :fuming:

The Clansman 28.12.2004. 08:26

Citiraj:

Originally posted by Eddie

Ima mene, ali nema tebe. Pa posalo sam ti PM!!!:clap: :fuming:

-POP- 28.12.2004. 20:41

Sorry Sale ali ja sam bio cijelo vrijeme na forumu, tebe nije bilo. Sad sam napokon prešao sa Matroxice na nešto bolje pa da i ja zavrtim koju igru pa ne posječujem forum često u zadnja 2 tjedna.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:49.