![]() |
(riješeno) Gašenje kompa
Pozdrav svima.
Frend mi ima problem sa kompom pa vas molim za savijet i mišljenje, naime kad upalim komp vetilatori se zavrte i nakon par sekundi komp se zgasi, nema beepova. Moram napomenuti da sam testirao napajanje hard i memoriju, to bih dakle isključio kao problem, dakle sve upućuje na mbo. Molim vas za vaše mišljenje. mbo: asus m2n-e cpu: athlon6000+ vga: ati radeon 4830 psu:chiefftec 450w :fala: |
Odspoji power switch i pinove probaj spojiti odvijačem ili nekim drugim metalnim alatom, moguće da je u njemu problem...
|
Jeste probali clear CMOS za prvu ruku? I kako je došlo do problema? Nakon slaganja konfe ili je komp normalno radio dulje vrijeme pa odjednom problem?:kafa:
|
vjerojatno mu je maticna krepala
|
Probao sam clear CMOS-a nekoliko puta međutim ne pomaže, do problema je došlao nakon čišćenja (ispuhivanja kompa, ništa nije vađeno, odspajano i sl.), prije toga uredno je je radio jedino što je bios prilikom botanja javljao checksum error.
Ostaje mi još jedino probati ovo što je domy_os predložio. Hvala vam dečki na odgovorima i ako vam još nešto padne na pamet, javite mi. :fala: |
Mozda je nesto "ubilo" elektricitet ako je bilo fizickog dodira na neke od komponenti?
|
Mislim da je ipak matična pokojna, probaj još to paljenje i nadam se da će upaliti tako ali... :amen: Ako matična ima garanciju natrag s njom u trgovinu.
|
Ne mogu vjerovati, ali upalilo je ono što je domy_os predložio. Svaka čast majstore. Dakle skinuo sam s matične 24pinski konketor, uzeo pincetu i s njom spojio 2 po 2 pina na matičnoj, spojio i na moje oduševljenje mbo se probudila i RADI!!!
Eto, hvala puno domy_os, hvala vam svima dečki. Pozdrav! :respekt: :fala: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ups, moram iskreno priznati da sam krivo razumio domy_osa kada je spomenuo power switch (ipak sam noob), odmah sam zabrijao da se radi o 24pinskom konketoru, sad mi je jasno na što je domy mislio, joke ,ne znam kako je proradilo ali napravio sam onako kako sam i opisao i mbo šljaka, power switch pinove nisam dirao.
|
Sad tek ništa ne kontam... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajd malo opsirnije ovo objasni...Jer se maticna ne moze upaliti dok 24-pinski nije spojen na nju :stoopid: |
Izgleda kao da su kratko spajani parovi pinova na takvom konektoru.
Još se jednom pokazao nevjerojatan put do rješenja… Citiraj:
|
Daj fakat nam polako objasni što si uradio jerbo ovo što si napričao pomalo nema smisla
|
Nekako imam dojam da je zaboravio spojiti neki od kabela iz napajanja, ili onaj 4-pinski što se spoji s 20-pinskim ATX-om ili onaj 4-pinski +12 V što napaja procesor...
|
Dobro domy jesam noob, ali ne baš takav, dakle kabeli su bili dobro spojeni jer sam nekoliko puta provjerio.
@mislav os Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovdje je još važno istaknut
Citiraj:
Ovdje je zapravo neznanje i pomoglo. Citiraj:
|
Ili je ostalo nekakvog statičkog elektriciteta ili neki kontakt nije bio dobro ostvaren, nema što drugo biti...
|
dok je harao usisavačem je pomaknuo 24pinski i oslabio je jedan od kontakata.
|
Citiraj:
|
I to sam htio spomenut jer je bilo i takvih slučajeva.
Ljudi zbog "malo" prašine mogu računalo učinit neupotrebljivim(makar i privremeno), te se postavlja pitanje koliko je takav postupak zaista i potreban. Također dotični vjerojatno nije bio ni odgovarajuće uzemljen.:D I da nismo pravi; ne samo što će se nekako riješit problem(#8), nego će ga se potom i detaljno proanalizirat… |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42. |