PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Problem sa mail serverom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=153674)

von Schultz 18.07.2009. 22:55

Problem sa mail serverom

Ovako, imam zakupljen web prostor i preko istog servera i outlooka 2007 šaljem i primam mailove.

E sad, odjednom se počelo dešavati to da mogu primati mailove, ali mi slanje ne radi, pa ne radi.

Postavke nisam mijenjao.

Formatirao sam disk i napravio sviježu instalaciju windowsa i outlooka na laptopu i dalje ne radi.

Ista stvar i sa običnim kompom.

Kada se logiram preko cpanela i šaljem mail prek webmaila koristeći istu adresu, sve radi kao suza.

Također, slanje mailova preko mobitela isto radi kao suza.

Već sam sav jadan i izluđen ovime, pokušavam sa hostingom naći rješenje, ali isto nije niti blizu.

Da li itko ima možda kakvu ideju o cemu bi se moglo raditi?

Hvala.

mann 19.07.2009. 00:11

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 1388136)
Ovako, imam zakupljen web prostor i preko istog servera i outlooka 2007 šaljem i primam mailove.

E sad, odjednom se počelo dešavati to da mogu primati mailove, ali mi slanje ne radi, pa ne radi.

Postavke nisam mijenjao.

Formatirao sam disk i napravio sviježu instalaciju windowsa i outlooka na laptopu i dalje ne radi.

Ista stvar i sa običnim kompom.

Kada se logiram preko cpanela i šaljem mail prek webmaila koristeći istu adresu, sve radi kao suza.

Također, slanje mailova preko mobitela isto radi kao suza.

Već sam sav jadan i izluđen ovime, pokušavam sa hostingom naći rješenje, ali isto nije niti blizu.

Da li itko ima možda kakvu ideju o cemu bi se moglo raditi?

Hvala.

Outgoing mail server mozda? Koji ti je outgoing?

thopok 19.07.2009. 12:42

Citiraj:

imam zakupljen web prostor i preko istog servera i outlooka 2007 šaljem i primam mailove
Tu neki ISP-ovi vide problem.:kafa:
Citiraj:

I to je očekivano…
Citiraj:

pokušavam sa hostingom naći rješenje, ali isto nije niti blizu
Ostaje nejasno zašto im nije jasno što se događa(kao i u još jednoj temi nedavno).

Ovo je prilika da spomenem i USA PATRIOT Act.:kafa:

von Schultz 19.07.2009. 16:28

Sređeno!

Fora je bila da je port outgoing servera bio 25, a trebao je biti 26. S tim da je sve radilo sa 25 do prije par dana...

Hm...

Bono 20.07.2009. 01:29

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 1388461)
Sređeno!

Fora je bila da je port outgoing servera bio 25, a trebao je biti 26. S tim da je sve radilo sa 25 do prije par dana...

Hm...

Jesi na iskonu? Mom bratu su blokirali port 25, pa sam za njega morao dignuti i alternativni port 26 za outgoing mailove.
Amis isto blokira poslovnim korisnicima, tjeraju ih da koriste njihove mail servere...pitam se zasto :)

thopok 20.07.2009. 01:57

Kao što se vidi, opet ništa nije riješeno kad gotovo bilo tko jednostavno nađe zaobilazno rješenje…
Citiraj:

tjeraju ih da koriste njihove mail servere...pitam se zasto
Za to postoje dobri razlozi. I jasno, sad će opet ispast da ja branim ISP-ove itd…

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:26.