![]() |
Modem Booster ????
Dali netko zna kak radi ''modem booster''.
Imate li ikakvih iskustva s tim programčićem ? Dali se to isplati nabaviti? |
Mislim da ti taj modem booster valja samo za kabelski i sl. internet kad ima nešto za boostat, a ne običan dial up
|
Nije mi se dalo čekati odgovore pa sam ga instalirao. Na dial-up-u DU meter pokazuje propusnost od 22,1 kB/sec za razliku od dosadašnjih 10.
Modem je zakooooon. |
neznan sto sve obuhvaca naziv modem booster medjutim poznat mi je nacin na koji su radili programi koji su navodno ubrzavali surfanje
kad ti, naprimjer, u web browseru upises DNS adresu (npr. www.pcekspert.com) nekog servera browser najprije od DNS servera trazi IP adresu (npr. 193.198.142.1) pa bi se spaja na web serevr s tom adresom ovi programi bi ti pamtili ip adrese pa sljedeci put kad bi je browser zatreba dobija bi je od ovog programa naravno problem ovog nacina ubrzanja u surfanju dolazi do izrazaja kad se promijeni dns tablica u serveru - program ce proslijedit staru ip adresu za dns koji je povezan s novom |
Citiraj:
|
SoftK56 Data Fax Voice Speakerphone CARP
Barem ga aida ovak vidi... |
okej... :D
svi ti booster ne rade, jer ne moze modem koji hardverski ima propustnost od 5kB/s ,radit 10 ili 22... poput nekog sa ISDN/DSL-om... jedino putem one kompresije bi se moglo prikazat fiktivno ubrzanje ali ta kompresija vrijedi samo za text |
BTW max propusnost modema je 7 kilobajta/s, naravno 56k modema.
|
kao sto je blade reko 56/8=7....
I meni je pisalo 11 na modemu da skidam pa nisam vjerovo... To je sve krivo ili lazno mjerenje... 6,1 kB/s ti je u HR top speed koj postizes i mozes odrzat... |
Citiraj:
|
je, ali kompresiju od HR ispova koristi samo CARNet, bar kolko ja znam, i vise kompresira odlazni promet...
|
nemoze kompresirat samo carnet
moraju kompresirat ili svi ili niko i to na isti nacin istim algoritmima |
Citiraj:
|
|
Da samo je pitanje kak stvar stoji u praksi....
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |