![]() |
Resetiranje (nekih) postavki routera
Pozdrav
U zadnje vrijeme mi se često događa da se router (Thomson Speedtouch by T-com) resetira, odnosno max tv izgubi prijem na nekih par sekundi do najviše 2-3 minute, a internet se disconnectira, firewall na routeru se isključi i wlan SSID se resetira na tvorničku oznaku. E sad, zvao sam t-com i oni su mi pročistili vezu što god to značilo i stvarno nije bilo problema 2-3 dana, no jučer se problem ponovo pojavio... Rekli su mi u T-comu da ih nazovem ako se još jednom dogodi no želim prvo provjeriti na forumu... Što se wlana tiče riješio sam to tako da sam postavio na računalu, odnosno u softveru wlan prijemnika onaj SSID koji bude nakon reseta tako da je računalo stalno wlanom spojeno (a ovih dana ću spojit računalo FTP kabelom...) No muči me taj disconnect, dakle nakon svakog tog kraćeg prekida veze moram ulaziti u postavke routera i kliknuti na connect. Zanimljivo je da username i password, kao i WEP key ostanu zapamćeni. Inače tijekom tog kratkog prekida, koliko sam uspio vidjeti sve LEDice osim "POWER" na routeru se ugase i sve se onda osim "INTERNET" LEDice vrlo brzo uključe. Je li ovaj problem stvar neke postavke u routeru ili je čisto tehnički kvar? Hvala |
Hmm, koliko se sjecam, imao sam nesto slicno, flashao firmware i sve je nakon toga radilo.
Ustvari, nije se Thomson sam diskonektao, nego kad bi ga rucno ugasio/upalio onda se nebi spajao makar je bio na "always on". |
da, ali ja imam maxtv tak da mi flashanje firmware-a nije opcija
EDIT: opet se dogodilo-evo SS http://www.imagesforme.com/show.php/...outerreset.jpg i tako svaki puta moram na connect (router je u always-on modu) |
Nazovi njihovu podrsku i spomeni malo mame i to je to. :)
Sta se imas brinuti oko toga, prijavis problem i mozak na pasu, nek oni to rjesavaju. |
zovi szk i reci da ti modem nevalja da te stalno disca itd .
|
zvao sam i oni su "pročistili" vezu, ma zvat ću ih opet
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:02. |