![]() |
Problem s matičnom Gigabyte GA-MA74GM-S2H + Skystar 2
Pozdrav svima,
kupio sam novu matičnu GA-MA74GM-S2H i instaliro winXP i sve radi OK.Tada sam kupio Skystar 2 karticu i kad je spojim na PCI utor (bilo koji) nemoku upalir komp. Crnilo na ekranu, ne mogu ni u bios (kad je u PCI 2 utoru) a kad je na PCI 1 utoru uopće nevidi HDD.Bios sam napravio update, Skystar 2 kartica je dobra jer radi na mojoj staroj konfiguraciji.Molim nekog ko ima kakvu ideju da mi pomogne. |
najvjerovatnije nekompatibilnost. probaj fleshnuti bios (kod gigabytea je zaista lako, imas alat na njihovoj stranici i objasnjenje), ako ne upali mislim da si osuden na drugu karticu ili plocu.
|
Citiraj:
flesho sam sam bios i opet isto |
|
Lako moguce da ti je zarikao i neki od PCI slotova, meni se tako nije htjela upaliti jedna ploca (P5K SE) kad bih ustekao PCI mreznu u bilokoji PCI slot. KAd istekam mreznu iz slota maticna se normalno pali.
|
Kad uštekam npr. mrežnu u slot podignem normalno WinXP
|
Ta je očito čudnovata…:nono:
|
Citiraj:
@thopok - preostaje nam onda samo nekompatibilnost :) Dakle, zamjena kartice ili zamjena ploče, decisions decisions... ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Solution: n/a |
Nije mi baš privlačna ta varijanta-bolja je moja stara DFI ploča nego ovo sranje koje sam kupio.DFI sam trebo ponovo malo više para al se isplati na kraju
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34. |