![]() |
(riješeno) Windows XP neće bootati
Pozdrav.
Na curinom kompu se nemogu bootat windowsi. Konf je sljedeca: Asrock K8NF6-VSTA Sempron 2800+ 512 MB DDR int. graficka Kad se komp upali, dodje do Win XP loading screena i nakon par sec se pojavi onaj plavi ekran sa nekim errorom i restarta se. Probao sam u safe modeu, ali samo ispise puno onih .sys komandi i stane. Probao sam ocistit DDR utore, stavit u drugi, stavit neki drugi RAM i nece. Probao sam bootat win xp cd i opet se pojavi taj plavi screen za vrijeme loadanja fileova prije pocetka Setup-a. Hvala na pomoci. |
Moguće pregrijavanje proca pa pogledaj malo u kakvom je stanju cooler i da je memorija vrisnula, skini memtest, sprži na cd pa bootaj i testiraj RAM :kafa:
|
probao sam drugu memoriju stavit koja radi u drugom kompu, nije do nje
|
Koji disk je u kompu? Jesi njega probao na drugi komp uštekat? Downolad Hiren's boot cd pa možeš testirat i vidjet ako je do hdd-a :kafa:
|
nisam, sad cu probat.
WD 800JD 80GB SATA |
Daj ti, za početak proguglaj koji error ti baca "onaj plavi ekran"
|
Mudro zboriš, ali taj error ne stignem ni procitat, a nista softwareski mi ne moze pomoc. Hard je mrtav, treba novi.
Rijeseno. |
Sad neznam napamet ali ima neka fora da se pauzira taj BSOD.
Ak najdem javim. HAHA, to se iz windowsa radi:) znači nikaj, ali neki tip veli da probaš poslikat s fotićem ak imaš. |
Ko zna sta je stom plocom jos. Npr kad ocu spojit ide hard i ide dvd na slave i master ne zeli mi prepoznat hard, kako god ga okrenuo i ukljucio, a kad stavim samo hdd, onda prvi put ne prepozna, pa opet resetam pa ga prepozna...
|
Odi u BIOS i nađi opciju imena SATA Mode (ili slično). Vrijednost iste prebaci u IDE Mode, spremi takav BIOS i restartaj komp.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:02. |