PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Podešavanje Infineon memorije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15201)

Fire Fox 11.12.2004. 14:40

Podešavanje Infineon memorije

Molio bi dali je netko voljan da mi objasni koje postavke u biosu da namjestim za memoriju imam dva keksa 512Mb na 400Mhz koje rade u dual chanel modu memorija je slijedeča:

Infineon 512Mb 400Mhz na chipovima piše: HYB 2502568000B-S

Procesor je Barton 2500+ Xp mislim da je zaključan jer je deveti tjedan 04.

Matična je CHAITECH ZENITH

trenutno mi radi sve na 333Mhz ili ti 1:1 čitao sam i isprinto upute od Kove ali nikako da to složim kako treba pa bi molio za pomoč
na kojoj se unaprijed zahvaljujem.

PS. Napon na mem i proc je po difoltu u BIOS-u

Tooma 11.12.2004. 22:53

memorija ti radi na taktu duplo vecem od FSB-a (front side bus)
bartonov fsb radi na 166MHz sto znaci da tvoja memorija radi na 333MHZ

mogao bi namjestit da ti memorija radi na vise od 2*FSB medjutim to kod amd-ovih procova nema previse smisla jer ce onda memorija ionako cekat proc

ako zelis da ti memorija radi na 400 MHz-a moras dignit FSB na 200 MHz
ako ne budes smanjivao mnozitelj onda ce ti rast i radna ferkvencija proca
(radna ferkv. proca = mnozitelj * FSB)

mozda ti proc bude htio tako radit i bez dizanja voltaze pa vjerojatno nista lose ne mozes ucinit, savjetovao bi ti da to ne diras bez pomoci nekog tko solidno poznavanje temu

tor 12.12.2004. 11:31

Kao što je Tooma rekao. Stavi proc na 200 (i povečaj mu voltažu, ti noviji uglavnom ne idu na XP3200 bez dizanje voltaže), memu stavi na 200 (ona ide bez dizanje voltaže, eventualno olabavi latencije na 2,5 4 4 11) pa vidi. Tak bi moralo raditi.
Ako želiš biti siguran što te to točno koči olabavi skroz latencije na memi (iako mislim da nema potrebe) i povečaj malo napon na NB od matičen (za jedan korak).

Fire Fox 12.12.2004. 14:14

Citiraj:

Originally posted by tor
Kao što je Tooma rekao. Stavi proc na 200 (i povečaj mu voltažu, ti noviji uglavnom ne idu na XP3200 bez dizanje voltaže), memu stavi na 200 (ona ide bez dizanje voltaže, eventualno olabavi latencije na 2,5 4 4 11) pa vidi. Tak bi moralo raditi.
Ako želiš biti siguran što te to točno koči olabavi skroz latencije na memi (iako mislim da nema potrebe) i povečaj malo napon na NB od matičen (za jedan korak).

Postavio sam na 200x11 napon CPU je 1.7V dali da ga snizim ili ostavim tako ?

Memorija je 2.5-4-4-11 napon difolt, procesor temp je trenutno 52˙C

mislim kupit tu ploču koju imaš i taj CPU Chaintech mi je zakon ploča koji su tvoji iz prve ruke doživljaji sa njom jesi li zadovoljan ?

tor 12.12.2004. 15:27

Ako ti tako radi onda je to to. Možeš samo probati smanjiti napon na procu, tek toliko da vidiš jel ide.
Ploča je odlična. Malo više para ali se dobije dosta dodataka za nju + odličan zvučni chip (Envy). Zvuk je mrak kad ga spojim na moje zvučnike. Ploča je stabilna, ne oca se kao luda ali FSB ide do prihvatljivih 240 (dalje me nije ni zanimalo). Kvaliteta izrade je solidna, ima dosta SATA i USB priključaka, BIOS je korektan, C BOX radi odlično, mjesta oko proca ima i za veće ventove, ima aktivno hlađenje mofseta (Radex) koje sam isključio jer malo buči, NB ima odličan pasivni hladnjak, dobiješ dodatnu karticu s optičkim izlazima za zvuk, izgleda odlično, položaji konektora su dobro izvedeni...Sve u svemu jako dobra ploča po malo višoj cijeni u prvom redu namjenjena zahtjevnijoj publici što se opreme tiče, ne toliko klokanja (iako joj ni to nije bad).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:43.