![]() |
(riješeno) Problem s prženjem
evo ovako, unazad par dana pojavio mi se problem prilikom prženja DVD-a pomoću Nera (original kupljeni ako ima kakve veze ). Normalno vrijeme prženja full punog dvd-a (cca 4.3 gb) na brzini 20x koliko mi je max pržilice trajalo je normalnih 6-7 minuta, ali sad unazad nekoliko dana vrijeme prženja takvog istog ili manjeg dvd-a traje na istoj brzini nenormalnih ~25 min . U postavkama nisam mjenjao apsolutno ništa , po windowsima nisma prčkao isto ništa jedino što sam neki dan kupio novi chillstream gamepad , ali opet ne vjerujem da je to problematično, tako da zbilja neznam u čemu bi mogao biti problem. Any suggestions http://www.pcplay.hr/forum/images/sm...on_neutral.gif ?
|
Ajd za početak ispuni malo Moj komp opciju da vidimo koji hard imaš, možda on zeza... O kojoj pržilici je riječ? :kafa:
|
Pogledaj da ti przilica nije u PIO modu, ako je prebaci u DMA!
Pogledaj u system device pod hidden drivers da ti nije instaliran starforce driver koji zna usporiti hard i time pržilicu |
evo ispunio sam Moj komp opciju a pržilica je PIONEER DVD-RW DVR-216D
|
itko ? :stoopid: zbilja postajem očajan, pržilica mi jako treba ovih dana
|
Citiraj:
|
pržilica je u DMA, nigdje nije PIO koliko sma primjetio pod device manager
|
Uninstaliraj iz Device managera, pod IDE ATA/ATAPI controllers kanal na kojem je prza, restartaj pa opet probaj przit.
|
eh sad, nisam baš spretan s tim stvarima nekim naprednijim, pa mi nije jasno kako da znam na kojem kanalu mi je pržilica jer imam po 3 Primary IDE Channel i po 3 Secondary IDE Channel u granama jedno ispod drugog :/
|
Prekopaj sve kanale, neki je ziher u PIO modu. Kad ga nađeš, deinstaliraj ga, tražit će te reset, resetiraj i nakon toga bi trebalo biti u DMA.
|
hvala ti puno, ovo je pomoglo sve se vratilo u normalu :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:49. |